Porto Novi
MAGAZIN PREPORUKA

BIO-OIL: Njega koja će neujednačen ten učiniti neprimijetnim

Pojava tamnijih fleka na koži, poznata i kao hiperpigmentacija, nerijetka je pojava koju najčešće možemo uočiti na koži lica. Neželjene tamne mrlje nastaju usljed povećane proizvodnje pigmenta kože – melanina, karakterističnije su za starije, ali mogu se javiti u svakom životnom dobu, s obzirom na to da je jedan od glavnih uzroka njihovog nastanka sunčanje. 

Zato je neželjena hiperpigmentacija još jedan od razloga zbog kojih ljeti moramo misliti i na zaštitu u vidu krema sa SPF faktorom. Ali šta u slučaju kada su se izvjesne promjene već iskazale na našem licu i tijelu? Fotooštećenu kožu lica i vrata moguće je njegovati i poboljšati prirodnim proizvodima i na taj način izbjeći agresivne hemijske tretmane. Među provjerenim saveznicima u borbi protiv tamnih fleka je Bio-Oil, koji se osim za ujednačavanje tena upotrebljava i za poboljšanje izgleda strija i ožiljaka, njegu dehidrirane kože i kože koja stari.

Sastav Bio-Oil-a je kombinacija ekstrakata biljaka i vitamina A i E sjedinjenih u uljanoj bazi, koji pospješuju formiranje novog sloja kolagena i pomažu u obnavljanju kože. Revolucionarni sastojak ovog proizvoda je PurCellin Oil™ koji doprinosi apsorpciji prirodnih komponenti i mijenja uljanu konzistenciju, čineći Bio-Oil nemasnim i laganim za nanošenje. U svakodnevnoj rutini njege, Bio-Oil čini kožu blistavom, zdravom i hidriranom. 

Više od 280 međunarodnih priznanja i nagrada potvrđuju efikasnost i pozitivna dejstva Bio-Oil-a, a njegov uspjeh potvrđuje i prvo mjesto na Amazonovoj listi najprodavanijih proizvoda za njegu u protekloj deceniji. Uticaj Bio-Oil-a na ujednačenje tena takođe je potvrđen kroz nekoliko studija, uključujući studiju sprovedenu u Teksasu 2011, koja je pokazala da čak 86 odsto ispitanika uočava poboljšanje izgleda hiperpigmentirane kože lica nakon četiri nedjelje upotrebe. 

Za maksimalan efekat Bio-Oil treba utrljavati kružnim pokretima dva puta dnevno, tokom perioda od najmanje tri mjeseca. 

 

(PR)