Porto Novi
PREPORUKA SPORT

TENIS: Danka Kovinić i Filip Krajinović prvi pobjednici Prvenstva Istočne Evrope

Kovinić sa Krajinovićem i Ćorićem

Danka Kovinić i Filip Krajinović osvajači su prvog Prvenstva Istočne Evrope (Eastern European championship), u organizaciji Akademije Tipsarević.

Kovinić sa Tipsarevićem i Šinikovom (foto: Tipsarevic Academy)

– Nakon šest sedmica odličnih mečeva, Prvenstvo Istočne Evrope je završeno. U muškom finalu Filip Krajinović (ATP 32) pobijedio je Bornu Ćorića (ATP 33), dok je u finalu kod dama Danka Kovinić (WTA 85) trijumfovala nad Izabelom Šinikovom (WTA 160). Čestitke za oboje, igrali su izuzetno. Bili su odlični tokom cijelog takmičenja i zasluženo su slavili na kraju turnira. Ne bih želio da izdvajam bilo koga od takmičara, ali moram zahvaliti svima onima koji su uspjeli da dođu iz inostranstva u ovim turbulentnim vremenima i daju nam šansu da opravdamo njihovo povjerenje. Njihovo prisustvo umnogome je pomoglo ovom turniru – rekao je Janko Tipsarević, zahvaljujući svima koji su bili dio ovog šampionata.

Foto: Tipsarevic Academy

On je dodao da će, zahvaljujući sponzoru koji ima jedno od najluksuznijih odmarališta u svijetu, na Maldivima, Krajinović i Kovinić, kao pobjednici turnira, boraviti tamo.
Podsjetimo, Kovinić je pobijedila Šinikovu 7:5, 6:4, a Krajinović Ćorića 7:6, 7:5.
B.R.