Porto Novi
DRUŠTVO PREPORUKA

GLAVNI GRAD: Elektronska karta za gradski prevoz od danas dostupna građanima

Elektronska karta u javnom gradskom prevozu od danas će biti puštena u upotrebu i dostupna građanima Podgorice, saopšteno je iz Glavnog grada.

Karte se mogu kupiti u zgradi Skupštine Glavnog grada na Trgu nezavisnosti, na šalteru “Elektronski šalter” u periodu od osam do 15 sati, počev od danas.

-Elektronska karta je jedinstvena vozna karta koja omogućava povezivanje usluga, tako da se sa jednom kupljenom voznom kartom može koristiti više autobusa, bez obzira da li se radi o različitim prevoznicima, u vremenskom periodu za koji je karta izdata. Napominjemo da karta može biti jednokratna (100 minuta), dnevna i mjesečna i važi za gradski i prigradski prevoz na teritoriji Glavnog grada Podgorica – naveli su u saopštenju.

Cijena jednokratne karte iznosi 0.90 eura, dnevne tri eura, mjesečne: radnička 30 eura, za đake i studente 25 eura i za penzionere 20 eura. Mjesečna karta može se kupiti bilo kog datuma u mjesecu i važi 30 dana od dana kupovine.

-Korisnici linijskog prevoza su tokom trajanja test faze, u okviru koje su terminali za naplatu i kontrolu elektronskih karata bili postavljeni u autobusima, imali priliku da se upoznaju sa načinom funkcionisanja ovog servisa. Ovom prilikom pozivamo naše sugrađane da iskoriste praktičnost i ekonomičnost koje pruža uvođenje elektronske karte i da ih podstakne da dnevna putovanja i obaveze obavljaju tako što će koristiti linijski prevoz. Primjedbe i sugestije na funkcionisanje servisa mogu se izjaviti putem maila na adresu: [email protected] ili na broj telefona 020/ 235 – 185 – kažu u saopštenju.

Glavni grad je u prethodnom periodu u saradnji sa Njemačkom razvojnom agencijom za ekonomsku saradnju i razvoj – GIZ radio na modelu modernizacije javnog prevoza, što je rezultiralo pilot projektom digitalizacije gradskog saobraćaja i uvođenja elektronske karte.