Porto Novi
DRUŠTVO PREPORUKA

PODGORICA: Postavljen video-nadzor u parkovima i na igralištima

U cilju očuvanja imovine Glavnog grada, a shodno Zakonu o zaštiti lica i imovine, na deset lokacija na teritoriji Podgorice postavljen je video-nadzor, saopšteno e iz PG Biroa.

Riječ je o sljedećim lokacijama: Kraljev park, Dvorac Petrovića u parku Kruševac, park Ivana Milutinovića, Centralni park na Pobrežju, Karađorđev park, Dječji park, igralište kod „Okova“ Starom aerodromu, Podgorički park, igralište u Vučedolskoj ulici i igralište u Ulici Admirala Zmajevića na Starom aerodromu.

Tim povodom, direktor Službe za zajedničke poslove Dejan Đukanović naglasio je da je uslijed sve češćih pojava otuđenja i devastacije imovine Glavnog grada, posebno parkovskog mobilijara i dječijih igrališta, gradska uprava odlučila je da postavi video-nadzor, naglašavajući da se na taj način daje puni doprinos očuvanju i zaštiti dječijih igrališta i parkova, ali i efikasnijem sankcionisanju onih koji ubuduće odluče da uništavaju imovinu Glavnog grada i svih građana Podgorice.

– Sa zadovoljstvom mogu da konstatujem da je počela prva faza ugradnje video-nadzora na teritoriji Podgorice. U prethodnom periodu smo bili svjedoci otuđenja i devastacije gradske imovine koja se nalazi na parkovskim površinama u gradu, kao i skrnavljenja spomenika – saopštio je Đukanović.

On je dodao da će video nadzor vršiti Služba za zajedničke poslove putem njihovog Monitoring centra koji ima svu neophodnu opremu za adekvatan nadzor javnih površina, kao i dozvolu Ministarstva unutrašnjih poslova.

Đukanović je podsjetio da je Glavni grad u prethodnom periodu posvećeno radio na izgradnji ovog sistema kako bi sve uređene površine sačuvali od nesavjesnih pojedinaca, a sugrađanima osigurali dodatnu bezbjednost.

Planirano je da se u periodu koji slijedi nastavi rad na unapređenju ovog sistema, a to podrazumijeva i druge lokacije u gradu koje će biti pod nadzorom Službe za zajedničke poslove.