Porto Novi
DRUŠTVO PREPORUKA

OŠ ,,NJEGOŠ” U KOTORU: Održano takmičenje ,,Koliko poznaješ bokeške izraze”

Danas je u Osnovnoj školi ,,Njegoš” u Kotoru održano regionalno takmičenje kviza ,,Koliko poznaješ bokeške izraze”. Organizatori takmičenja su Osnovna škola ,,Njegoš” iz Kotora, uz svesrdnu pomoć Savjeta roditelja i Facebook grupa ,,Bokeški izrazi”, saopšteno je iz te škole.
Takmičenja u okviru obrazovnih ustanova na području Kotora, Tivta i Herceg Novog održana su tokom protekle dvije sedmice.
Na finalnom takmičenju, koje podrazumijeva i znanje i glumački talenat, učestvovalo je osam ekipa. Iz Herceg Novog su stigle Tre sorele iz OŠ ,,Milan Vuković” – Andrea Proročić, Dorotea Jurišić i Lana Velas sa mentorkom Mirjanom Rašović, Popice iz OŠ ,,Ilija Kišić” iz Zelenike – Jovana Mićunović, Anja Čirevicki i Milica Radulović sa mentorkom Tamarom Komar. Tivatsku školu ,, Drago Milović” su predstavljali Berekini – Anamarija Božović, Andrija Bjelica i Balša Borozan sa mentorkom Katicom Čavor. Iz OŠ,, Veljko Drobnjaković” iz Risna su stigli Makaruli – Anđela Krivokapić, Anđela Vulović i Milica Travar sa mentorkom Milicom Subotić , a iz OŠ ,,Ivo Visin” iz Prčanja Feštađuni – Aneta Čavor, Katarina Belan i Rastko Ćosović sa mentorkom Martinom Lompar. OŠ ,,Narodni heroj Savo Ilić” iz Dobrote su predstavljali Kavalijeri i beleca – Darija Čižek, Vigor Vuleković i Stefan Popović sa mentorkom Majom Grgurović, a OŠ ,,Nikola Đurković” iz Radanovića Balafurdija – Neđeljko Tujković,Đuro Janjetović i Vlado Štilet sa mentorkom Nikoletom Mršuljom. Domaćine iz Kotora, OŠ,,Njegoš”, su predstavljali Farabuti – Elena Marković, Stasija Perović i Damjan Vušković sa mentorkom Lidijom Vasić.

Petočlani žiri u čijem sastavu su bili Rozalija Hrobaš, Dušanka Petrović, Neđeljko Moškov, Ivica Biskupović i Ranko Borozan nije imao nimalo lak zadatak da ocijeni ove mlade, vesele i talentovane ljude. Treće mjesto pripalo je Balafurdiji, dok su se za prvo, nakon završetka osnovnih disciplina, dodatno takmičili Kavalijeri i beleca i Farabuti. Pobijedu su odnijeli Kavalijeri i beleca.

Međutim, kako su svi učesnici poslali jasnu poruku da im je Boka u srcu, svi su dobili prigodne poklone. Nakon uručenja diploma, zahvalnica i poklona, učesnici i posjetioci su uživali u bokeškim delicijama koje su pripremile majke učenika OŠ ,,Njegoš” i članice fb grupe Bokeški izrazi.

Voditeljka programa je bila Dolores Fabian, a da fiskulturna sala OŠ,,Njegoš” na Benovu bude raspjevana, pobrinula se Marija Samardžić, nastavnica muzičke kulture, prenijeli su atmosferu iz OŠ ,,Njegoš”.

Ovu manifestaciju su pomogli Opština Kotor, TO Kotor, članovi Fb grupe Bokeški izrazi, Savjet roditelja OŠ,,Njegoš” , uz nesebično zalaganje predsjednice Adele Barbe, kao i Tihomir Danilović iz Đenovića koji je, osim što je pomorski kapetan, i pisac.

Koordinatorka kviza je bila Lidija Vasić, nastavnica u OŠ,, Njegoš”.