Porto Novi
MAGAZIN SLAJDER

MONIKA KNEZOVIĆ U OGLEDALU: Ljubav je jedini jezik koji razumijem

Današnja gošća rubrike Montenegro magazina ,,U ogledalu” je pjevačica Monika Knezović. Rođena je u Podgorici. Cijeli život je, kaže ona, posvetila muzici. To se ogleda i kroz ovaj intervju.
Završila je nižu i srednju muzičku školu, odsjek za solo pjevanje, nakon toga Fakultet umjetnosti. Iza nje je veliki broj nastupa, koncerata, internacionalnih festivala i nagrada, a odskočna daska je, kako ističe, ,,X faktor Adria” na kojem je 2013. godine postigla veliki uspjeh i bila zapažena u cijelom regionu.
Uskoro će, otkriva za MNE magazin, publici predstaviti spot za pjesmu ,,Nepogrješivo” koju je publika odlično prihvatila nakon nastupa prošle godine na izboru crnogorskog predstavnika na ,,Pjesmi Evrovizije”/ ,,Monteviziji”.
Ova ,,lavica” ,,nepogrješivo” korača kroz ,,naš svijet”. ,,Lavica”, ,,Naš svijet”, ,,Tvoja oduvijek”, ,,Nepogrješivo” samo su neke od njenih pjesama.
U poslu insistira na lojalnosti, kreativnosti, estetici i iskrenosti, dok je osnova prave ljubavi za nju povjerenje i poštovanje.
Cijeli život pamtiće putovanje u Njujork, ,,grad koji nikada ne spava”, kako kaže pjesma koju je za potrebe filma Martina Skorsezea ,,New York, New York” i Lajzu Mineli napisao Fred Eb, a komponovao Džon Kender.
Na šta Vas asocira djetinjstvo?
– Prva asocijacija na djetinjstvo su dječji festivali na kojima sam napravila prve muzičke korake. Veoma sam ponosna na svoje djetinjstvo, koje je bilo ispunjeno srećom i muzikom.
Sjećate li se prvog zarađenog honorara? Kako ste ga potrošili?
– Prvi honorar sam zaradila sa 10 godina upravo na dječjem festivalu, gdje sam osvojila novčanu nagradu za najboljeg izvođača festivala.
Na čemu insistirate u poslu?
– Na profesionalnosti, lojalnosti, kreativnosti i estetici. U poslu volim biti iskrena i dati publici ono što zaslužuje. To je iskrena emocija i ljubav. Publika to zaista umije prepoznati i uzvratiti.
Koju knjigu/film biste preporučili?
–  Preporučila bih knjigu ,,Ja sam život” autorke Doris Ražnatović, koja  piše o životu svih nas.  Ona piše srcem, a to je privilegija posebnih ljudi. Takođe bih preporučila nastavak knjige ,,Ja sam život II”.
Koje jelo najviše volite?
– Volim kuhinju moje majke. Najviše volim sarme koje sprema toliko dobro da ih jedem u neograničenim količinama 🙂
Šta je potrebno za pravu ljubav?
– Prava ljubav se gradi na povjerenju i poštovanju. To je za mene osnova prave ljubavi.
Kojeg umjetnika biste oživjeli da možete i zašto?
– Da mogu, oživjela bih dva vrhunska umjetnika Vitni Hjuston i Tošeta Proeskog. Sigurno da bismo i danas uživali u njihovoj muzici.
Putovanje koje pamtite?
– Najljepše putovanje koje ću pamtiti cijeli život jeste odlazak i boravak u Americi, tačnije u Njujorku. Zaista je nestvaran, pun energije, ljudi koji su nevjerovatno gostoprimljivi i srdačni.
Pjesma Vašeg života je?
– Pjesma mog života je moja autobiografska pjesma ,,Naš svijet” koja kaže: ,,Moj je smisao i sreća da sam s tobom uvijek srećna, meni dovoljno je”. To je zapravo smisao mog života. Živjeti za ljubav. Ljubav je jedini jezik koji razumijem i želim razumjeti zauvijek.

Bojana Radonjić
Foto: Privatna arhiva