Porto Novi
ART PREPORUKA

BEOVIZIJA: Grupa ,,Hurricane” predstavljaće Srbiju na ,,Eurosongu”

Pobjednik ,,Beovizije” je grupa ,,Hurricane” i ona će predstavljati Srbiju u maju na ,,Pjesmi Evrovizije” u Roterdamu sa pjesmom ,,Hasta La Vista”. To je odluka žirija i publike.
Grupu ,,Hurricane” čine Sanja Vučić, kćerka Nenada Kneževića Kneza Ksenija Knežević i Ivana Nikolić.

U žiriju su bili Nevena Božović, Aleksandra Milutinović, Milan Đurđević, Aleksandra Kovač i Dragan Brajović Braja.
Nastupili su još Milan Bujaković i Olivera Popović (Niti), Neda Ukraden (Bomba), Andrija Jo (Oči meduze), Igor Simić (Ples za rastanak), Thea Devy (Sudnji dan), EJO (Trag), Lift (Samo mi kaži), Ana Milenković (Tajna), Naiva (Baš, baš), Marko Marković (Kolači) i Bane Mojićević (Cvet sa Prokletija).
Finale su otvorili voditelji ,,Beovizije” uz prateće vokale za Srbiju sa ,,Eurosonga” 2019. Ivanu Vladović, Olgu Popović i Mladena Lukića, otpjevavši numere sa ,,Evrovizije” u Zagrebu 1990. godine – ,,Insieme”, s kojom je Toto Kutunjo pobijedio za Italiju, ,,Bandido”, s kojom su sestre Antonija i Enkarnasion Salasar iz grupe ,,Azucar Moreno” predstavljale Španiju i ,,Hajde da ludujemo”, s kojom je Tajči predstavljala Hrvatsku. Marija Šerifović sinoć je otpjevala prelijepu numeru ,,Molitva”, s kojom je pobijedila na ,,Pjesmi Evrovizije” 2007. u Helsinkiju i dovela ,,Eurosong” u Beograd. ,,Nakon ,,Molitve”, zapjevala je numere ,,11” i ,,Nije ljubav to”.
Ona je pobjedniku savjetovala da sebe ne stavlja ispred zastave, jer na ,,Evroviziji” predstavlja zemlju, a ne sebe. Dodala je da kad se završi nastup bitno je da bude ponosan na sebe.
Hari Varešanović sa Big bendom RTS-a podsjetio je sinoć na predivnu numeru ,,Lejla”, s kojom je ostvario treće mjesto za Bosnu i Hercegovinu na ,,Pjesmi Evrovizije” 2006. godine u Atini. Poslije toga, zapjevao je, takođe uz Big bend RTS-a, ,,Strah me da te volim” i ,,Kad dođe oktobar”.
Voditelji sve tri večeri bili su RTS-ova Dragana Kosjerina i poznato lice švedskog javnog servisa Jovan Radomir, dok su iz Grin ruma izvještavali RTS-ova Kristina Radenković i australijski voditelj srpskog porijekla Stefan Popović.
Ovo izdanje ,,Beovizije” imalo je humanitarni karakter, pa će prihod od SMS poruka iz sve tri večeri, u okviru kampanje „Vrijeme je da ih primjetimo“, biti upućen za nabavku neophodnih medicinsko-tehničkih pomagala oboljelima od rijetkih bolesti, najviše djeci.
Jubilarno, 65. izdanje ,,Pjesme Evrovizije” biće održano 12, 14. i 16. maja, a Srbija će nastupiti druge polufinalne večeri 14. maja.
B.R.