Porto Novi
ART PREPORUKA

,,BEOVIZIJA”: U finalu su ,,Hurricane”, Mojićević, Milenković, ,,Lift”, Bujaković i Popović i ,,Naiva”

Nevena Božović (Foto: Nikola Ristić)

Nakon druge polufinalne noći, u sjutrašnjem finalu zapjevaće ,,Hurricane” (Hasta la vista, pjevaće sjutra pod rednim brojem dva), Bane Mojićević (Cvet sa Prokletija, zatvoriće sjutra ,,Beoviziju”), Ana Milenković (Tajna, nastupiće pod rednim brojem devet), „Lift” (Samo mi kaži, nastupiće pod rednim brojem osam), Milan Bujaković i Olivera Popović (Niti, otvoriće sjutrašnje finale) i „Naiva“ (Baš, baš, pjevaće pod rednim brojem deset).
Nastupili su još „Balkubano“ bez najavljenog Bore Dugića kojem je narušeno zdravlje (Svadba velika), Bojana Mašković (Kao muzika), „Rošer etno bend“ (Samo ti umeš to), Lazar Živanović (Puklo je nebo), Ivana Jordan (Vila) i Nenad Ćeranić (Veruj u sebe).
Drugo polufinalno veče „Beovizije” otvorila je Nevena Božović numerom ,,Kruna”, s kojom je predstavljala Srbiju prošle godine na ,,Pjesmi Evrovizije”. Sanja Ilić i ,,Balkanika” odabrali su za ovu noć pjesme ,,Golden Boy” s kojom je Nadav Gueđ predstavljao Izrael na ,,Eurosongu” i ,,Fuego”, s kojom je Eleni Fureira predstavljala Kipar. Tijana Dapčević otpjevala je numeru ,,To the Sky” s kojom je predstavljala Makedoniju na ,,Evroviziji”. Nevena Božović odabrala je numeru ,,1944”, s kojom je Džamala pobijedila i dovela ,,Eurosong” u Ukrajinu. Potom je Tijana Dapčević opet zauzela binu, ovoga puta da otpjeva prelijepu numeru ,,Proud”, s kojom je njena sestra Tamara Todevska predstavljala Makedoniju. Bebi Dol zatvorila je revijalni dio pjesmom ,,Brazil” s kojom je 1991. godine predstavljala Jugoslaviju na ,,Evroviziji”.
B.R.