Porto Novi
ART PREPORUKA

DORA: Damir Kedžo predstavljaće Hrvatsku na ,,Eurosongu”

Foto: HRT

Hrvatsku će na ,,Pjesmi Evrovizije” ove godine predstavljati Damir Kedžo sa numerom ,,Divlji vjetre”, odluka je žirija i gledalaca.
Na ,,Dori” u Sportskoj dvorani ,,Marino Cvetković” u Opatiji nastupili su još Elis Lovrić sa pjesmom ,,Jušto”, Bojan Jambrošić sa ,,Više od riječi”, Edi Abazi sa ,,Coming Home”, Zdenka Kovačiček sa ,,Love, Love, Love”, Alen Vitasović & Božidarka Matija Čerina sa ,,Da se ne zatare”, Đana sa ,,One”, Aklea Neon sa ,,Zovi ju mama”, Nikola Marjanović sa ,,Let’s Forgive”, Lorenco, Dino Purić & Reper iz sobe sa ,,Vrati se iz Irske”, Marin Jurić Čivro sa ,,Naivno”, Lorena Bućan sa ,,Drowning”, Indira sa ,,You Will Never Break My Heart”, Jure Brkljača sa ,,Hajde nazovi me!”, Colonia sa ,,Zidina” i Mia Negovetić sa ,,When it Comes to You”.
,,Doru” je otvorio Roko Blažević sa numerom ,,The Dream” s kojom je prethodne godine predstavljao Hrvatsku na ,,Pjesmi Evrovizije”. On je ove noći otpjevao i numeru ,,Krila”. Finalista hrvatskog ,,The Voicea” Filip Rudan odabrao je za večeras numeru ,,Drag Me Down” (One Direction), Bernarda Bobovečki ,,Where Did You Sleep Last Night” (Nirvana), Albina Grčić ,,A Million Dreams” (Pink) i Filip Rudan i Albina Grčić ,,Lovely” (Bili Ajliš i Kalid),
Voditelji su bili Doris Pinčić Rogoznica, Zlata Mueck Sušec, Mirko Fodor i Duško Ćurlić.
,,Pjesma Evrovizije” biće održana 12, 14. i 16. maja u Roterdamu. Hrvatska će nastupiti u prvoj polufinalnoj večeri 12. maja.

B.R.