Porto Novi
ART SLAJDER

SERGEJ ĆETKOVIĆ UOČI NASTUPA U ,,SPLENDID-U”: Potrudiću se da svim damama i ovaj 8. mart bude nezaboravan

 

Detalj sa prošlogodišnjeg nastupa u ,,Splendidu” (foto: Boris Šekularac)

Crnogorski kantautor Sergej Ćetković u bečićkom hotelu ,,Splendid Conference & Spa Resort” 8. marta pokloniće damama za njihov dan svoje najljepše stihove i note. To je i dan kada će proslaviti svoj rođendan. Već je to postala tradicija. Kaže za MNE magazin da se najviše raduje gostima koji će te večeri biti na nastupu i prijateljima iz ,,Splendida” koji ga uvijek dočekaju raširenih ruku, uz iskreno gostoprimstvo i potrude se da mu rođendan, iz godine u godinu, bude sve ljepši.
Naš sagovornik ove godine proslavlja 20 godina rada. Priprema mnoge lijepe projekte, od kojih je jedan i album. Ističe za MNE magazin da je svaka njegova pjesma posvećena Kristini, ali i publici koja mu već pune dvije decenije pruža veliku podršku i ljubav.
Vjeruje da će pred koncert u Ljubljani, u maju objaviti i od publike željno iščekivani duet sa Zoranom Predinom, pjesmu ,,Stari moj”.

Čemu se najviše radujete pri povratku u hotel ,,Splendid Conference & Spa Resort” i nastup u njemu?
– Prije svega gostima koji će te večeri biti na nastupu, među kojima će, siguran sam, biti mnogo dragih ljudi koje poznajem a onda i prijateljima iz „Splendida“ koji me uvijek dočekaju raširenih ruku, uz iskreno gostoprimstvo i potrude se da moj rođendan, iz godine u godinu, bude sve ljepši. Rado se vraćam u „Splendid“ i drago mi je što su ovi koncerti postali tradicija. Potrudiću se da svim damama i ovaj 8. mart bude nezaboravan i vjerujem da će, kao i svake godine, to biti jedno romantično veče ispunjeno pozitivnom energijom i ljubavlju.

Detalj sa prošlogodišnjeg nastupa u ,,Splendidu” (foto: Boris Šekularac)

Kakav repertoar ste pripremili ovoga puta?
– Svakako će na repertoaru biti pjesme koje sam snimio od prošlog marta do danas kao što su „Ljubav“, „Pusti probleme“ i „25. sat“, ali i provjereni hitovi u kojima publika uživa, bez obzira na to koliko godina je prošlo od kada su objavljeni. Ovakvi intimniji koncerti, posebno kada su posvećeni damama zahtjevaju pažljiv odabir pjesama, tako da ćemo sigurno pjevati i „Prsten na sto“, „Poglede u tami“, „Oči nikad ne stare“ i mnoge druge koje atmosferu čine još svečanijom i emotivnijom.

Foto: Kristina Ćetković

Održali ste koncerte u Zagrebu i Splitu. Molim Vas za komentar na te nastupe.
– Bili su to veličanstveni koncerti koje ću dugo pamtiti. Još sam pod utiskom i tek sada postajem svjestan koliko je svaki trenutak i u Zagrebu i u Splitu bio sjajan. Predivna publika, mnogo ljubavi, dobre energije, osmijeha, podrške. Prvi put sam nastupao u ovim dvoranama, odgovornost je bila velika, ali uživao sam u svakoj pjesmi i atmosferi koju je publika učinila posebnom. Na oba koncerta su se desile prosidbe, tako da smo zaista tih večeri slavili ljubav u pravom smislu te riječi. Nisam mogao poželjeti bolji početak moje regionalne koncertne turneje kojom ću, zajedno sa publikom u mnogim gradovima, proslaviti prvih dvadeset godina karijere.

Kako protiče rad na snimanju sedmog studijskog albuma? Prvi album bio je posvećen Kristini. Kome će biti posvećen sedmi?
– Pjesme se polako pripremaju, neke od njih su već gotove, ali ne želim da žurim. Ovo je posebna godina u mojoj karijeri, tako da i novi album mora da opravda uspjeh svih prethodnih. Svaka moja pjesma je posvećena Kristini, ali i publici koja mi već pune dvije decenije pruža veliku podršku i ljubav. Tako će biti i ovog puta.
Kada će biti objavljena duetska pjesma ,,Stari moj” sa Zoranom Predinom?
– Vjerujem da će to biti neposredno pred koncert u Ljubljani, 19. maja. U pitanju je sjajna kompozicija za koju se nadam da će je publika već na prvo slušanje zavoljeti, jer nosi vrlo specifičnu atmosferu koja pomalo podsjeća na neka dobra stara vremena. Veoma mi je drago što sam imao priliku da snimim kvalitetnu pjesmu sa umjetnikom kakav je Zoran.
Izjavili ste: ,,Muzika me je povela pravim putem. Prepustio sam se, iako nisam mogao da pretpostavim do kojih daljina ću stići.” U kome trenutku ste shvatili da muzika koju stvarate može doseći daljine?
– Oduvijek sam vjerovao u sebe i svoju muziku, ali nikada ništa nisam forsirao, niti na silu gradio svoju karijeru. Uspjeh je u dosljednosti, u praćenju sopstvenog osjećaja, u trudu i radu i težnji da uvijek budete što bolji. „Pogledi u tami“ su bili prekretnica u mojoj karijeri, na meni je bilo da opravdam povjerenje publike ali i ostanem svoj, vjeran svom talentu i muzici kakvu sam želio da stvaram. Prethodnih dvadeset godina dokazuju da je to bila ispravna odluka.

Detalj sa koncerta u Splitu (foto: Sven Kučinić)

Rekli ste da ste željeli da budete režiser. Kakav film biste voljeli da režirate, ko bi glumio u njemu, što bi bila tema, gdje bi se dešavala radnja?
– U ovom momentu vam ne mogu dati konkretan odgovor na ovo pitanje. Ideje postoje, neke su već uslovno rečeno na papiru, ali sve to zahtjeva mnogo vremena i posvećenosti da bi bilo realizovano na pravi način. Sve što radim u životu ima veze sa muzikom, pa će tako i ovaj plan, ukoliko se ostvari, biti vezan za nju. Ipak, za sada su mi prioritet novi album i koncertna turneja.
Bojana Radonjić

(Rezervacije za nastup Sergeja Ćetkovića 8. marta u hotelu Splendid na broj telefona: 033 773 777 ili putem i mail-a: [email protected])