Porto Novi
ART PREPORUKA

SANREMO: Pobjednik je Diodato, predstavljaće Italiju na ,,Evroviziji”

Foto: RAI

Pobjednik 70. izdanja ,,Sanrema” je Diodato sa pjesmom ,,Fai rumore” i on će predstavljati Italiju na ,,Pjesmi Evrovizije”.

Drugoplasirani je Frančesko Gabani sa ,,Viceversa”, a trećeplasirani ,,I Pinguini Tattici Nucleari” sa ,,Ringo Starr”.
Nagradu kritike ,,Mija Martini” i priznanje ,,Lučo Dala” u kategoriji Šampiona osvojio je Diodato. Rankore je dobitnik priznanja za najljepši tekst pjesme. Najbolju kompoziciju imala je Toska, a najslušaniju pjesmu na Internetu Frančesko Gabani.
U takmičarskom dijelu nastupili su još Mikele Zarilo, Elodi, Enriko Niđoti, Irene Grandi, Alberto Urso, Marko Mazini, Pjero Pelu, Levante, Akile Lauro, Džunior Kali, ,,Vibrazioni”, Rafael Gvalaci, Rita Pavone, Anastazio, Riki, Đordana Anđi, Paolo Janači i Eletra Lamborgini.
Sabrina Salerno zapjevala je nakon više od 30 godina numeru ,,Boys”, dok je Bjađo Antonači otpjevao novu pjesmu ,,Ti saprò aspettare”, a onda u medliju hitove ,,Iris”, ,,Quanto tempo ancora” i ,,Liberatemi”. Ticiano Fero ove večeri odabrao je numere ,,Non me lo so spiegare”, ,,Ed ero contentissimo” i ,,Per dirti ciao”, a Fjorelo Fred Bongustovu ,,Amore, fermati”. Publika je ustala i dugo aplaudirala Ivanu Kotiniju za hrabru borbu i ples. Kotini boluje od multipla skleroze. Pjesmom se predstavila i ekipa filma ,,La mia banda suona il pop”. Edoardo Peše otpjevao je dio numere Alberta Sordija kojeg i tumači u novom filmu. Tenor Vitorio Grigolo predstavio se svjetskoj publici na spektakularan način numerama ,,Queena”  ,,Who Wants to Live Forever”, ,,Bohemian Rhapsody” i ,,Show Must Go On”. Revijalni dio zatvorili su pjesmom ,,Bailando” ,,Gente de Zona”.




B.R.