Porto Novi
ART PREPORUKA

ZLATNA MALINA: Mjuzikl ,,Mačke” nominovan u osam kategorija

Foto: Universal Pictures

Neke pjesme, filmove i mjuzikle bolje je ostaviti u originalu. To su pokazale i nominacije za najgora ostvarenja godine Zlatnu malinu. Filmska adaptacija kultnog mjuzikla Endrjua Lojda Vebera, ujedno najdugovječnije predstave ,,Mačke” (Cats) nalazi se u osam ,,prestižnih” kategorija – predvodi listu najgorih filmova u 2019, Frančeska Hejvord je u kategoriji najgore glavne glumice, dok u kategoriji Najgora sporedna ženska uloga ekipa ovog ostvarenja ima čak dvije nominovane – Džudi Denč i Rebel Vilson. Džejms Korden predvodi listu najgorih sporednih glumaca. Najgori dvojac na ekranu su ,,Bilo koje mačkasto stvorenje i poluljudsko stvorenje”, kao i Džejson Derilo i njegov CGI. Tom Huper je u kategoriji Najgori režiser, ali i sa Lijem Holom u kategoriji za najgori scenario. Tako da, sve čestitke za ,,djelo” čija je produkcija koštala 95 miliona dolara. Bilo je to, ipak, preveliko klupko za Hupera koji ima odlična ostvarenja poput ,,Kraljevog govora”.
– Najgore što se mačkama dogodilo nakon pojave pasa – kritika je ,,The Beata”, dok je novinar ,,Telegrapha” ovo ostvarenje ocijenio nulom.
Interesantno, nasuprot Oskarima, ovdje je ,,Džoker” u kategoriji Najgore nepoštovanje ličnosti i javnog dobra.
U kategoriji Iskupitelj godine su Kijanu Rivs (Džon Vik 3 i Priča o igračkama 4), Dženifer Lopez (Prevaranti), Edi Marfi (Dolemit), Adam Sendler (Nebrušeni dijamanti) i Vil Smit (Aladin).
Ništa bolje nisu prošla ostvarenja ,,Rambo: Posljednja krv” i ,,Madejino porodično okupljanje”, kao i ,,Fanatik” i ,,Proganjanje Šeron Tejt”.
B.R.