Porto Novi
PREPORUKA SPORT

,,AJKULE” STIGLE U PODGORICU: Vratili smo vaterpolo na mjesto koje mu pripada

Foto: CdM

Nakon velikog uspjeha, osvajanja bronzane medalje na Evropskom prvenstvu u Budimpešti, crnogorski vaterpolisti sletjeli su na podgorički aerodrom.

Predviđeno je da ih potom u Vili Gorica ugosti predsjednik Crnogorskog olimpijskog komiteta Duško Simonović, a organizovan je i doček na Trgu Nezavisnosti, poslije 18 sati.

– Atmosfera je bila sjajna. To je moglo da se vidi u svakom meču. Možda smo mogli i u finale, ali je i ovo veliki uspjeh. Vratili smo vaterpolo na mjesto koje mu pripada – rekao je selektor Vladimir Gojković.

Iskusni Draško Brguljan se već okreće kvalifikacijama za Olimpijske igre.

– Najvažnije je da se ode na Olimpijske igre. To je čak i važnije od ovoga. Naučili smo iz prethodnih iskustava da igramo utakmice za treće mjesto. Vidjeli ste koliko smo narod sa ovim obradovali. Svaka medalja je veliki uspjeh – istakao je Brguljan.

,,Ajkule” su sinoć u meču za treće mjesto pobijedile Hrvatsku 10:9, iako su na polovini utakmice zaostaje četiri pogotka. To je četvrta medalja za Crnu Goru na prvenstvima Evrope, nakon zlata iz Malage 2008. i srebrnih odličja iz Ajndhovena 2012. i Beograda 2016. godine.

Izvor: CdM