Porto Novi
ENGLISH PREPORUKA

,,CITY GROOVE”: Igor Lukšić, Arsenije Boljević, Aki Rahimovski, Nikola Radunović…. lome gitare na otvaranju ,,Hard rock”-a

grove_press
Potpredsjednik Vlade Crne Gore i ministar vanjskih poslova i evropskih integracija Igor Lukšić, savjetnik gradonačelnika Glavnog grada Arsenije Boljević, pjevači ,,Parnog valjka” i ,,Perpera” Aki Rahimovski i Nikola Radunović, potpredsjednik svih franšiza ,,Hard rock international”-a Antonio Bautista, direktor operacija i i razvoja franšiza ,,Hard rock international”-a Anibal Fernandes, izvršni direktor ,,Abu Dhabi financial grupe” Jasim Alsediki i operativni direktor ,,Abu Dhabi financial grupe” Mustafa Keriba lomiće gitare 21. maja na zvaničnom otvaranju ,,Hard rock cafe”-a u Podgorici.

Ovo je na današnjoj konferenciji za novinare saopštila direktorka operacija za Evropu i Afriku ,,Hard rock international”-a Tanja Hjugo.

Sekretarka Sekretarijata za kulturu i sport Nela Savković-Vukčević istakla je da joj je drago što je u prvoj godini mandata ostvareno obećanje građanima Podgorice da će biti osnovan višednevni muzički festival.

– Glavni grad je želio da sa svojim građanima proslavi 21. maj, Dan državnosti. Kako je ,,Hard rock cafe” predvidio da upriliči veliko otvaranje, bila je to lijepa prilika za saradnju, budući da kulturna politika Glavnog grada podržava muzičke orijentacije ,,Hard rock cafe”-a.  Želimo da probudimo radost tog majskog slavlja 2006 – rekla je sekretarka Sekretarijata za kulturu i sport Nela Savković-Vukčević.

U ime ,,Abu Dhabi financial grupe” Predrag Kosić najavio je, kako to tradicija ,,Hard rock cafe”-a nalaže, da će predstavnici kafea pomoći lokalnoj zajednici i uplatiti 2.500 eura Javnoj ustanovi ,,Dnevni centar za djecu i omladinu sa smetnjama i teškoćama u razvoju”.
Lomljenje gitara zakazano je za 23 sata. Prisustvovaće političari, diplomatski kor, fanovi ,,Hard rock cafe”-a koji prisustvuju svim otvaranjima ,,Hard rock”-a u svijetu.
Karte će se kupovati i na samom ulazu na festival. Od danas će studenti moći da ulaznice kupe sa popustom, pa će tako za jedno veče koštati sedam eura, a za dvije 12 eura.
,,Highway trio” neće biti u prilici da nastupi treće večeri, jer su sinoć vraćeni u takmičenje ,,X factor Adria”.
Festival ,,City Groove” biće organizovan 21, 22. i 23. maja u Podgorici, na platou iza Tehničkih fakulteta. Prve večeri 21. maja u 20.30 sati nastupiće ,,Rock in peace”, ,,Perper” i ,,Parni valjak”. Drugo veče nastupiće ,,Milf hunters”, ,,Van Gogh” i ,,Hladno pivo”, a treće večeri publici će se predstaviti ,,Crvena jabuka” i ,,Plavi orkestar”.
B.R.