Porto Novi
PREPORUKA SPORT

ATP KUP: Đoković i Troicki donijeli Srbiji plasman u četvrtfinale

Foto: AP

Novak Đoković i Viktor Troicki udružili su danas snage u dublu i donijeli Srbiji plasman u četvrtfinale ATP kupa.
Računica je izgledala ovako – za plasman Srbije u ,,top osam” Južna Afrika morala je pobijediti Čile, što su učinili sa 3:0, a Srbija je trebalo da slavi protiv Francuske.
Dušan Lajović poražen je od Benoe Pera 6:2, 6:7, 6:4 u prvom meču dana. Zatim je Đoković Srbiji donio izjednačenje, pobjedom nad Gaelom Monfisom 6:3, 6:2, da bi u odlučujem dublu Đoković i Troicki slavili protiv Nikole Maua i Eduara Rože-Vaslena 6:3, 6:7, 10:3.
Ovim je Srbija ostvarila prvo mjestu u Grupi A i tako se plasirala u četvrtfinale.
U četvrtfinale plasirale su se Španija i Australija.
Kod Španaca, Roberto Bautista Agut osvojio je prvi bod za Španiju, pobjedom od 6:1, 6:2 nad Urugvajcem Frankom Ronkadelijem, da bi drugi bod donio Rafael Nadal, pobjedom nad Pablom Kuevasom od 6:2, 6:1. Dubl Pablo Karenjo-Busta/Felisijano Lopes pobijedio je Ariela Behara i Huana Martina Fumoa 6:1, 3:6, 10:3.
Australija se u četvrtfinale plasirala juče. Džon Milman pobijedio je Kanađanina Feliksa Ožea Aljasima 6:4, 6:2, Aleks de Minor Denisa Šapovalova 6:7, 6:4, 6:2, a dubl Kris Gučone i Džon Pirs Feliksa Ožea Aljasima i Adila Šamasdina 3:6, 7:6, 10:8.
Australija će sjutra, u zadnjem kolu grupne faze, odigrati meč protiv Grčke, Srbija u srijedu protiv Čilea, Hrvatska protiv Argentine, a Španija protiv Japana.
B.R.