Porto Novi
ART SLAJDER

NEDA UKRADEN PRED NOVOGODIŠNJI NASTUP U ,,SPLENDIDU”: Očekujte odličnu energiju i savršenu atmosferu

Foto: Andrej Damnjanović

 Jedna od najvećih zvijezda ex Jugoslavije Neda Ukraden u novogodišnjem programu 31. decembra i 1. januara donijeće vanvremenske pjesme  u hotel ,,Splendid Conference & SPA Resort”.
Publici poručuje da očekuju odličnu energiju, dobre pjesme i savršenu atmosferu.
Ponosna je, kaže u ovom razgovoru, na crnogorsko porijeklo.
Divna i bogata karijera ove dame traje 52 godine. Prva pjesma ,,Igra bez kraja”, koju je snimila za Radio Sarajevo te 1967. godine kao da je obilježila cijelu karijeru, jer čini se da ovih 52 godine za Ukraden  muzika predstavlja igru bez kraja. Dan-danas, sa istim žarom i ljubavlju publika i ona zajedno pjevaju njene evergrine kakvi su ,,Zora je”, ,,Došlo doba da se rastajemo”, ,,Šaj, rode, šaj”, ,,Oči tvoje govore”, ,,Boli, boli”, ,,Vrati se s kišom” i ,,Da se nađemo na pola puta”.
Ukraden kaže da danas veoma nedostaju pravi pjesnici poput Arsena Dedića, Kemala Montena, Duška Trifunovića i prave pjesme.
Bitno joj je da pjesma pronađe nju, da je tako ovog mjeseca predstavila tri žanrovski različite numere ,,Bombu”, ,,Nije pošteno” i ,,3, 2, 1, 0”.

Foto: Andrej Damnjanović

Što publika može da očekuje od Vašeg novogodišnjeg nastupa u hotelu ,,Splendid Conference & SPA Resort“?
– Publika može da očekuje odličnu energiju, dobre pjesme i savršenu atmosferu. Ovo je moj prvi nastup u predivnom hotelu ,,Splendid” i veoma sam srećna da ću se družiti sa raspoloženom publikom u novogodišnjoj noći.
Porijeklom ste Crnogorka. Što od tih crnogorskih gena prepoznajete u sebi?
– Veoma sam ponosna na svoje porijeklu, što možete da vidite po mojoj energiji i dugotrajnosti.
U kratkom roku objavili ste tri muzičko-žanrovski različite pjesme. Kako birate autore?
– Bitno je da pjesma pronađe mene, a  ja da emociju prenesem na publiku. Danas veoma nedostaju pravi pjesnici  kao što su Arsen Dedić, Kemal Monteno, Duško Trifunović…i prave pjesme.

Foto: Andrej Damnjanović

Pjevali ste operu i, kako kažete, voljeli klasičnu muziku više od ičega. Što je presudilo da se odlučite za pop muziku?
– Odlučila je realnost u kojoj živim.
,,Zora je” ostaje pjesma za sva vremena. Prevedena je na 13 svjetskih jezika, pjevao je i Gadafi. Što mislite da su ljudi ovdje i u svijetu prepoznali u toj pjesmi, da je postala evergreen?
– To je pjesma Đorđa Novkovića, Mato Došen je aranžirao. Bio je to najljepši spoj melodije, teksta, aranžmana. Posebnu dimenziju mislim da je dao i moj vokal, po čemu su mnogi stranci osjetili ,,ono nešto” u pjesmi.
Što je u planu za 2020. godinu?
– Koncerti, druženje sa porodicom i odmor u našoj najljepšoj Boki Kotorskoj, pa opet koncerti… 🙂
Bojana Radonjić