Porto Novi
PREPORUKA SPORT

RUKOMET: Veselin Vujović više nije selektor Slovenije

Foto: HRS / Nebojsa Tejic

Veselin Vujović više nije selektor Slovenije, saopšteno je danas iz Rukometnog saveza Slovenije. Novi selektor biće izabran do sredine decembra.
– Upravni odbor Rukometnog saveza Slovenije donio je jednoglasnu odluku da se raskine ugovor o saradnji sa selektorom nacionalnog tima Veselinom Vujovićem koji je na toj poziciji od maja 2015. godine – saopštio je RS Slovenije.
Oni podsjećaju da je pod Vujovićevim vođstvom nacionalni tim postigao briljantne rezultate, od trećeg mjesta na Svjetskom prvenstvu 2017. godine, šestog na Olimpijskim igrama do osmog na Evropskom prvenstvu 2018.
– Nakon više od četiri godine odlične saradnje, došlo je do zasićenja i zastoja unutar nacionalnog tima, što bi dovelo do znatnog ograničenja. Bio bi to prevelik rizik za prvenstvo koje slijedi i ostale utakmice nacionalnog tima. Zato smo smatrali da je vrijeme za promjenu kako bismo održali visok nivo rukometa u Sloveniji – navodi se u saopštenju RS Slovenije.
Oni su zahvalili Vujoviću na doprinosu u ostvarivanju vrhunskih rezultata i poželjeli mu sreću i uspjeh u karijeri.
– Nema sumnje da je ime Veselina Vujovića u istoriji rukometa Slovenije upisano zlatnim slovima – saopštavaju iz RS Slovenije.
Vujović je za makedonski G-sport izjavio jutros da ne zna što će biti zvanično saopštenje Rukometnog saveza Slovenije, ali da vjeruje da je to odnos prema igraču reprezentacije Slovenije tokom tajm-auta u Zagrebu.
– To je moglo da dovede do otpora određenih igrača. Mene su doveli zbog karaktera, a sada me zbog tog karaktera smjenjuju – kazao je Vujović za G-sport.
Podsjećamo, na utakmici RK Zagreba, čiji je Vujović trener, u utakmici protiv Meškova prilikom tajm-auta, pri rezultatu 33:29, jednom od igrača rekao je: ,,Umri, bre, više da te ne gledam.”
B.R.