Porto Novi
PREPORUKA SPORT

DEJVIS KUP: Španija i Kanada su u finalu

Foto: Davis Cup

Reprezentacije Španije i Kanade plasirale su se u finale Dejvis kupa u Madridu koje je na programu danas.
Finale Španiji donijeli su Rafael Nadal i Felisijano Lopes koji su 35 minuta iza ponoći pobijedili u dublu Džejmija Mareja i Nila Skupskog iz Velike Britanije 7:6, 7:6. Nadal je opet pokazao klasu i zašto je ,,broj jedan”. Nevejrovatni ,,El Toro” spasio je dvije set lopte u drugom setu. Prije toga, Nadal je u singlu slavio protiv Danijela Evansa 6:4, 6:0, dok je u prvom meču dana Lopes poražen od Kajla Edmunda 6:3, 7:6.
Roberto Bautista Agut bio je u sali da podrži saigrače nakon smrti oca u četvrtak. Upravo Nadal sa reprezentacijom posvetio je pobjedu u četvrtfinalu Bautisti Agutu. Vrlo je moguće da se Bautista Agut vrati i na teren danas u finalu.
Kanađani su se prvi put u istoriji plasirali u finale Dejvis kupa na čemu im je čestitao i premijer te države Džastin Trudo.


Oni su pobijedili Ruse, takođe nakon dubla. Andrej Rubljov slavio je protiv Vašeka Pospišila 6:4, 6:4, da bi Denis Šapovalov izjednačio u mečevima pobjedom nad Karenom Hačanovim 6:4, 4:6, 6:4, a onda Pospišil i Šapovalov slavili u dublu protiv Hačanova i Rubljova 6:3, 3:6, 7:6.
Podsjećamo da je danas stigla vijest da je Međunarodna teniska federacija odlučila da se ,,vajl-kard” za finalni turnir Dejvis kupa sljedeće godine u Madridu dodijeli reprezentacijama Srbije i Francuske.

B.R.