Porto Novi
PREPORUKA SPORT

,,PREMIJER LIGA”: Pobjeda ,,Kristal palasa” na oproštaju Stivena Džerarda

stivi dzi– Oduvijek sam znao da će ovaj momenat za mene biti najteži zato što će mi sve nedostajati – rekao je za ,,Gardijan” kapiten Stiven Džerard koji je danas odigrao posljednju utakmicu za ,,Liverpul” na ,,Enfildu”.

Odlazi u Ameriku, u ,,L.A. galaksi” ali je siguran, kako kaže, da će se nakon toga vratiti.

Bio je to emotivan trenutak za velikana ,,Liverpula” i sve kojima je prirastao za srce.

Ono što nije bio ovaj momenat jeste pobjeda ,,Kristal palasa” nad ,,Liverpulom” 3:1.

Golove za ,,Palas” postigli su Pančon u 43. minutu, Zaha u 60, a Marej u 91. minutu. Jedini strijelac za ,,Livepul” bio je Lalana u 26. minutu.

Bilo kako bilo, vijorile su se zastave ,,najveličanstvenije ,,osmice””, jer 8 je broj koji je nosio Džerard. Dao je navijačima, ,,Liverpulu” i reprezentaciji puno. Radovali su se peharima ,,Liga kupa”, ,,Uefa kupa”, ,,Super kupa”, ,,FA kupa”. Sedamnaest godina Džerard je dao ,,Liverpulu”, postigao je 185 golova.

stivi 5

Izašao je iz tunela sa tri kćerke. Skandirala je publika ,,Stivi Džerard”.

Ranije danas od Džerarda se pismom oprostio i saigrač Mario Baloteli.

“Stivi, imao sam čast da igram sa tobom. Nije bilo to dugo, ali ipak jeste za mene nevjerovatno i nezaboravno iskustvo. Ti si veliki čovjek i odličan kapiten. Bilo je zadovoljstvo ostavljati tebi sva slobodna izvođenja i penale. Želim ti sve najbolje u novoj avanturi, kao i tvojoj porodici, jer najbolje je ono što zaslužuješ”.

This slideshow requires JavaScript.

 

 

B.R.

Foto: Shutterstock