Porto Novi
PREPORUKA SPORT

NAKON CIBULKOVE: Tomaš Berdih završava karijeru u subotu

Foto: Getty Images

U svijetu tenisa kao šok je juče dočekana vijest da je Slovakinja Dominika Cibulkova odlučila da završi karijeru.
– Danas sa pomiješanim osjećanjima imam posebne vijesti da podijelim sa vama. Kao što znate, već nekoliko mjeseci nisam odigrala nijedan turnir. Ono što je počelo od povrede Ahilove tetive, razvilo se u jedan od najtežih trenutaka u mom životu – odlučivanje o tome šta da radim sa teniskom karijerom. Nakon mnogo razmišljanja, razgovora i podrške koju sam dobila od porodice i prijatelja, odlučila sam da se više ne vratim na teren kao takmičarka – napisala je juče Cibulkova.
Danas je završetak karijere objavio i Čeh Tomaš Berdih. Trebalo je to da bude iznenađenje u subotu na završnom mastersu u Londonu, ali otac Martin Berdih pokvario ga je, otkrivši, takođe danas, vijest za česki tabloidni list ,,Blesk”.
– Pozdrav ljudi. Ako želite malo iznenađenje, ne gledajte i ne čitajte medije ili društvene mreže. Znam da je to nemoguće u današnje vrijeme. Znam da se ovakve male greške dešavaju. Planirao sam da to bude malo iznenađenje u subotu u Londonu. Sada to nije ni moguće, jer se vijest pročula, ali u redu je. Više informacija saopštiću u subotu – rekao je Berdih u snimku koji je postavio na društvene mreže.
On je 18. maja 2015. godine bio četvrti igrač svijeta, a sada je, zbog brojnih povreda, 101. Karijeru završava sa 13 titula, nijednom grend slem.
B.R.