Porto Novi
DRUŠTVO PREPORUKA

PODGORICA: Uklonjene velike količine otpada na nekoliko lokacija

Foto: Čistoća doo, Podgorica/Facebook

Kao posljedica obilnih padavina na Skalinama su, nakon povlačenja vode, ostale velike količine otpada, koji je rezultat nesavjesnog odnosa pojedinaca, saopšteno je iz preduzeća ,,Čistoća doo Podgorica”.
– Ekipe ,,Čistoće” jutros su angažovane na čišćenju i do sada je uklonjeno pet kesa raznog otpada. S obzirom na veoma nepristupačan teren, nije bilo moguće ukloniti sav otpad, zbog čega ćemo ove poslove nastaviti i sjutra. Uklanjanje lišća sa javnih površina i danas se obavlja pojačanim intenzitetom. Ekipe su raspoređene u svim djelovima grada, a pojačane aktivnosti danas su sprovođene na Zabjelu, Starom aerodromu, u blokovima V, VI i IX, dijelu grada preko Morače i naselju Konik gdje je samo duž Ulice Španskih boraca sakupljeno 60 kesa raznog otpada – navodi se u saopštenju ,,Čistoće”.
Pored ovih aktivnosti, shodno operativnom planu, uz angažovanje mehanizacije ekipe su redovno angažovane i na čišćenju nelegalno formiranih odlagališta otpada oko kontejnera, a pražnjenje kontejnera se vrši shodno utvrđenoj dinamici.

This slideshow requires JavaScript.