Porto Novi
DRUŠTVO PREPORUKA

AMSCG: Zbog Podgoričkog maratona, sjutra višesatna obustava saobraćaja na tri dionice

Saobraćaj se obavlja nesmetano na većini puteva u zemlji. Na sjeveru po kotlinama i duž riječnih tokova magla smanjuje vidljivost. Vozačima savjetujemo da voze oprezno, smanjenom brzinom i u potpunosti poštuju postavljenu signalizaciju. Na putevima na kojima su u toku radovi, izmijenjen je režim vožnje, saopšteno je iz Auto-moto saveza Crne Gore.
Sjutra će biti održan 26. Internacionalni podgorički maraton-Podgorica 2019, zbog čega će se saobraćaj obustaviti od 8 do 13.30 sati na magistralnom putu M-18, dionica Podgorica-Tuzi, na magistralnom putu M-2, dionica Golubovci-Podgorica i na regionalnom putu R-23, Danilovgrad-Rogami.
Na magistralnom putu M-6, dionica Trubjela-Vilusi, u toku su radovi na rekonstrukciji puta. Obustave saobraćaja za sve vrste vozila su u terminima od 9 do 12 i od 14 do 16 sati. Van ovih termina, saobraćaj se na mjestu izvođenja radova obavlja naizmjenično jednom trakom.
Do 18. novembra, zbog izvođenja bušačko/minerskih radova u sklopu rekonstrukcije regionalnog puta R-3, dionica Pljevlja-Metaljka, odobrava totalna obustava saobraćaja za sve vrste vozila u terminu od 9 do 11 h i od 13 do 15 sati.
Do 2. novembra, zbog izvođenja asfalterskih radova na regionalnom putu R-20 Berane-Petnjica, lokalitet Budimlja-Polica, doći će do totalne obustave saobraćaja za sve vrste vozila u terminu od 9 do 14 sati.
Do 31. oktobra, zbog izvođenja radova na rekonstrukciji regionalnog puta Krstac-Ivanova Korita, dionica Međuvršje-Ivanova Korita, doći će do promjene režima saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni, kao i totalna obustava saobraćaja za sve vrste vozila u terminu od 9 do 11 h i od 15 do 17 sati.
Do 15. novembra, zbog izvođenja betonskih radova na pločastom propustu na regionalnom putu Berane-Kolašin, u sklopu rekonstrukcije puta Lubnice-Jelovica, doći će do obustave saobraćaja za sve vrste vozila u terminima od 9 do 12 h i od 14 do 17 h.
Do 5. novembra na magistralnom putu M-2, dionica Podgorica-Kolašin, zbog sanacije kolovoza, doći će do promjene režima saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni na mjestu izvođenja radova.
Na magistralnom putu M-18,Plužine-Šćepan Polje, lokalitet Brana HE Piva, zbog obavljanja radova, promijenjen je režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni u intervalu od 7 do 18 sati.
Radi se na rekonstrukciji puta Dinoša-Cijevna Zatrijebačka, a promijenjen je režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni.
Zbog izvođenja radova na rekonstrukciji regionalnog puta R-23, Cerovo-Rogami, dionica Rogami-Spuž,odobrava se postavljanje privremene saobraćajne signalizacije u zoni izvođenja radova.