Porto Novi
MAGAZIN PREPORUKA

NOVI PROJEKAT SERGEJA ĆETKOVIĆA: Volite ,,Lolu i Milu” na malim ekranima, obožavaćete ih i na stikerima

Pjevač Sergej Ćetković ujedno je i idejni tvorac crtanog filma ,,Lola i Mila”, koji su supruga Kristina i on posvetili ćerkama, a koji sada dobija novu dimenziju na omiljenoj aplikaciji za razmjenu poruka.

Crtani serijal ,,Lola i Mila” u početku je predstavljao animiranu verziju slikovnice ,,Šta je slađe od kolača”, napisane po ideji Kristine i Sergeja Ćetkovića, koja je u veoma kratkom vremenskom periodu osvojila srca mališana, ali i roditelja, prije svega jer je njena suština bila u tome da oslika osjećaje, doživljaje i uspomene iz djetinjstva, koji nas uvijek nasmiju i vrate u najljepši i najbezbrižniji period života. Likovi su počeli da oživljavaju i nakon godinu rada na crtanom filmu, Lola i Mila su, kao animirani likovi, počele da žive na malim ekranima. Danas je taj crtani serijal svojevrsni brend koji djeca obožavaju. Snimljeno je i emitovano više od trideset epizoda, a nove se uveliko pripremaju za predstojeću jesen.

U susret novim epizodama, Lola i Mila otkrile su novi kanal na kom bolje i brže mogu da iskažu svoju kreativnost, misli i osjećanja – sopstveni paket stikera na Viberu, aplikaciji koja ima više od milijardu korisnika širom svijeta. Osim stikera, Lola i Mila imaju i svoj Viber Community, gdje će svi koji vole i uživaju u avanturama omiljenih sestrica moći da saznaju nešto više o njima i na ovaj način, a zajednica je ujedno i mjesto gdje će najmlađi i njihovi roditelji moći da iskažu svoje mišljenje i predloge za naredne epizode.

Foto: Želimir Križov

– Crtani film ,,Lola i Mila” govori o porodici, drugarstvu, o svemu onome što je u današnje vrijeme zapostavljeno i zaboravljeno. Naša želja je bila da djeci poklonimo nešto nalik crtanim filmovima na kojima smo mi, roditelji, odrastali. Sadržaj koji će ih nečemu naučiti i govoriti o temama koje su aktuelne kako kod nas u kući, tako i kod mnoge djece. Sudeći po dosadašnjim reakcijama, uspjeli smo u tome, na šta smo veoma ponosni. Vjerujem da će stikeri ,,Lola i Mila” vedrim i veselim bojama i porukama obojiti predstojeće jesenje dane i ovu školsku godinu, i učiniti da druženje među najmlađima bude još ljepše i zabavnije – rekao je Sergej Ćetković.