Porto Novi
ART PREPORUKA

DO 30. JULA: Još malo vremena za prijavu na regionalno tamičenje Zadužbine Milana Mladenovića

Počevši od ove godine, Zadužbina Milana Mladenovića dodjeljivaće regionalnu muzičku nagradu koja će nositi ime istaknutog muzičara, pjesnika, kompozitora i frontmena kultnog benda ,,Ekatarina Velika”.

Nagrada Milana Mladenovića dodjeljivaće se svake godine na dan Milanova rođenja, 21. septembra, za muzičko djelo od izuzetne umjetničke vrijednosti. Nagrada se sastoji od povelje i novčanog iznosa od 2.000 eura, piše u saopštenju Star medije, dostavljenom MNE magazinu.

Milanova Nagrada je regionalna i pravo na učestvovanje imaju autori s područja svih bivših jugoslavenskih republika, za muzičko djelo objavljeno između 30. juna prethodne godine i 30. juna tekuće godine, bez posebnih žanrovskih ograničenja. Rok za prijave je otvoren do 30. jula, što znači da je ostalo još svega nekoliko dana da muzičare prijave svoje kompozicije.

Prijave se mogu podnositi putem interneta na adresi https://www.milanmladenovic.com

Prijedloge djela koja konkurišu za nagradu mogu podnositi autori, izdavači ili organizacije. Članovi prvog žirija za dodjelu Milanove nagrade su Zoran Kostić Cane, Vasil Hadžimanov i Aleksandar Žikić.

Zadužbina Milana Mladenovića je osnovana prema uputstvu, koju je u svojoj oporuci ostavila Milanova majka, Danica Mladenović. Zadužbina je osnovana s namjerom da se autorska i lična ostavština Milana Mladenovića sačuva kao cjelina i da se namjeni za kulturne i dobrotvorne svrhe. Ciljevi Zadužbine su, između ostalog, čuvanje uspomene na Milana Mladenovića, briga o objavljivanju njegovih djela i podsticanje umjetničkog stvaralaštva, dodjeljujući regionalnu muzičku nagradu koja nosi njegovo ime.

Više o Zadužbini Milana Mladenovića i muzičkoj nagradi saznajte na:
Website: https://milanmladenovic.com
Facebook: https://www.facebook.com/Zadužbina-Milana-Mladenovića
Instagram: https://www.instagram.com/zaduzbinamilanamladenovica/