Porto Novi
DRUŠTVO PREPORUKA

ANDRIJA ĐUKIĆ STIGAO DO CILJA: ,,Pobjeda! Sreća! Ponos! Ljubav! Donirajte!”

Petnaestogodišnji heroj Crne Gore Andrija Đukić stigao je do cilja, u Santiago de Kompostelu. Ovaj srednjoškolac iz Podgorice otisnuo se na pješačenje dugo 900 kilometara kako bi pomogao djeci kroz fondaciju ,,Budi human”, prikupljajući novac za njihovo liječenje.
Đukić je za ovu humanitarnu akciju, nazvanu ,,Milion koraka”, inspiraciju pronašao u filmu ,,The Way” koji govori
o hodočasniku Tomu. Put Svetog Jakova koji, unazad hiljadu godina, hodočasnici prelaze, počinje u francuskom gradu San Žan Pje de Poru i vodi sve do španskog Santiago de Kompostele. Tokom puta hodošasnici nose ,,Credential”, odnosno pasoše a u prenoćištima dobijaju pečat kao potvrdu da prelaze putem sv. Jakova.
Đukić je s majkom krenuo na putovanje 20. juna. Stigao je danas. Prolaznike je dočekao njegov topao zagrljaj, osmjeh i veliko srce, a njega uzvraćena osjećanja i zaslužena hodočasnička diploma ,,compostela”.
– Dan 30. Santiago de Compostela. Pobjeda!!!!!! Sreća! Ponos! Ljubav! Donirajte! Ne zaboravite da akcija traje do 31. jula! Možemo svi po jednu poruku za djecu – 30 na 14543 – s puno ponosa napisao je Đukić na Facebook profilu putem kojeg se moglo pratiti njegovo putovanje.

This slideshow requires JavaScript.

U najavi ovog putovanja pisalo je: ,,Poželio je da svoj put posveti svoj djeci kojoj je pomoć najpotrebnija, da na svoj, ne tako svakidašnji, način pokuša da im pomogne, a ujedno i inspiriše generaciju, ali i sve mlade ljude u Cnoj Gori da prate svoje snove, da nađu svoj put i da na tom putu čine dobra djela.”
B.R.