Porto Novi
ART PREPORUKA

DINO ŠARAN PRED VEČERAŠNJI NASTUP NA ,,CITY GROOVE”: Volio bih da publika bude zadovoljna, to je najvažnije

Arhiva, Foto: B.R.

Sarajevska grupa ,,Letu štuke” puni prostore kad god je u Crnoj Gori. Večeras će, od 22.30 sati nastupiti u okviru festivala ,,City Groove” na Stadionu malih sportova u Podgorici, pa smo tim povodom razgovarali sa frontmenom Dinom Šaranom.
– Super što su nas pozvali, dobar je lajn-ap, organizacija, sve je nekako luksuzno. To mi je drago. Volio bih da bude publika zadovoljna, to je najvažnije, zbog toga smo svi tu – ističe Šaran.
Dodaje da su u Crnoj Gori domaći.
– Vi ste dobri domaćini. Svirali smo Crnu Goru uzduž i poprijeko. Naravno, sve je krenulo iz Podgorice. Čak smo prije nekoliko godina zadnji album izdali za ,,Pobjedu”. Mi smo tu domaći – kazao je Šaran za MNE magazin.
Nedavno je izjavio kako se moramo vratiti utopiji, pa smo ga pitali da li vjeruje da će ona brzo doći.
– Mislite na bolji život? Ne znam. Kad sad sjedim u ovom hotelu, vidim da je luksuzan i da takve luksuzne građevine niču na Balkanu. Znači, neko bolje živi nego što je živio. A većina ne. Sad, šta će se desiti u budućnosti, ja ne mogu predvidjeti. Ono što vidim je sistem je totalno izmijenjen. Ne znam šta bih rekao. Trenutno sam u stanju reseta mozga – rekao je Šaran.
Izjavio je naš sagovornik i da je ,,sloboda topla voda”.
– Mislio sam na slobodu koju je donijela demokratija. To je ta apsurdna, prividna sloboda – sloboda govora, sloboda mišljenja, imamo društvene mreže, svako ima mišljenje, svako može reći šta hoće. Međutim, i ranije sam o tome govorio – može svako reći šta hoće, ali, ne može svako uraditi šta hoće i ne može živjeti kako hoće. Zapravo, to je jedna sloboda standardizovanog roba – zaključio je Šaran naš razgovor.
B.R.