Porto Novi
MODA PREPORUKA

PREDSTAVLJAMO KREATORE MODNOG FESTIVALA ,,PORTO MONTENEGRO 2019”: ,,Who is on next” – Davide Grillo, ručni rad i tradicija u fokusu

Davide Grillo predstaviće se publici u prostoru ,,Synchro” 19. jula, druge večeri Internacionalnog modnog festivala ,,Porto Montenegro 2019”.
On dolazi u okviru modne revije ,,The best from Who is on next by Simonetta Gianfelici”.
Davide Grillo prve korake u modi je počeo u Institutu za modu u Parmi. Usavršavao se na Central Sent Martin koledžu za umjetnost i dizajn u Londonu, kao i Nafa Fur Studio u Torontu.
U saradnji s Anom Fendi učestvuje u takmičenju Ponza Emotions kada izlaže kolekciju inspirisanu prirodom ostrva.
Godine 2011. pobjeđuje na takmičenju ,,Riccione Moda Italia”, a nakon saradnje sa ,,Dolce&Gabbanom”2016. godine se odlučuje da osnuje svoj brend, koji je zasnovan na poetici ručnog rada i jedinstvenosti tradicionalnih procesa, što kasnije i lansira kao ,,Collection 0” – nultu kolekciju, septembra 2017. Njegova treća kolekcija se našla među finalistima takmičenja ,,Alta Roma WION 2017”.
Kombinuje zapadni uticaj sa istočnim, ali i sa prerafaelitskim nimfama, mitološkim bićima, persijskim boginjama, itd.
Ručni rad je ključ ovog brenda, kao što je slučaj s umjetnošću, delikatni komadi su centralni dio njegovih kolekcija. Tkanine koje koristi krase ručne ilustracije, fin ručno rađeni vez koji uljepšava tanane figure da bi se evocirala prošlost i prizvala budućnost.

This slideshow requires JavaScript.