Porto Novi
PREPORUKA SPORT

NAKON MEČA SA KOSOVOM: Hitna sjednica FSCG, Tumbaković odlazi

Foto: Boris Šekularac/MNE magazin

Odbor za Hitna pitanja Fudbalskog saveza Crne Gore sastaće se večeras nakon meča sa Kosovom, a na sjednici će biti ozvaničen odlazak Ljubiše Tumbakovića sa mjesta selektora, pišu ,,Vijesti”.

Dramatični dani u crnogorskoj reprezentaciji rezultirali su Tumbakovićevom odlukom da ne vodi meč protiv Kosova, nakon strahovitih pritisaka koji su zbog političke situacije sa Srbijom stizali iz Beograda.

Iz istih razloga, dres Crne Gore protiv Kosova neće večeras nositi ni fudbaleri Crvene zvezde Mirko Ivanić i Filip Stojković.
Tumbaković je nakon popodnevnog hitnog sastanka sa predsjednikom FSCG Dejanom Savićevićem odlučio da napusti reprezentaciju.

U pitanju je moralna odluka 66-godišnjeg stručnjaka – ne bi bilo ozbiljno, a ni profesionalno, da vodi reprezentaciju samo na pojedinim mečevima – protiv Engleske, Bugarske i Češke, a da preskoči duele sa Kosovom.

Već u ponedjeljak ,,sokoli” gostuju Češkoj, Tumbaković i njegov pomoćnik Aleksandar Janković će uraditi skauting i pripremiti ekipu za duel u Olomucu, što će im biti posljednji profesionalni angažman u reprezentaciji CG.

Crna Gora će u septembru opet igrati sa Kosovom, i to u Prištini.

Tumbaković je preuzeo reprezentaciju Crne Gore u februaru 2016. godine.

Izvor: Vijesti.me