Porto Novi
PREPORUKA SPORT

RUKOMET: ,,Lavice” u Nikšiću izborile plasman na SP

Foto: Stefan Ivanović

,,Crna Gora, đe ponos nosi ljude”, pisalo je večeras na transparentu u Nikšiću na revanšu baraža za SP rukometnih reprezentacija Crne Gore i Češke.

Foto: Stefan Ivanović

Ženska seniorska rukometna reprezentacija Crne Gore, pod vođstvom selektora Pera Johansona, ponosno, hrabro i odvažno izborila je plasman na Svjetsko prvenstvo u Japanu, pa samim tim dobila i šansu za odlazak na Olimpijske igre u Tokiju.

Foto: Stefan Ivanović

U prelijepoj atmosferi u Nikšiću rezultat protiv Češke u ovom meču bio je 25:23. U prvom duelu rezultat je bio 26:24 za Čehinje, te tako Crna Gora prolazi dalje ukupnim rezultatom 49:49.

Foto: Stefan Ivanović

,,Lavice” su na kraju, svaka sa po jednim crvenim slovom na bijeloj majici, stale tako da je natpis na majicama glasio: ,,Anđela, hvala na svemu”, za Anđelu Bulatović koja je završila karijeru.

Foto: Stefan Ivanović

Golove za Crnu Goru večeras su postigle Jauković 8, Radičević 8, Katarina Bulatović 3, Mehmedović 2, Ramusović 2 i Despotović 1. Izuzetna je bila na golu Marina Rajičić.
– Pokazali smo da smo tim lavlje srce. Ovo je najljepši dan u mom životu – kazala je Jauković za RTCG nakon meča.
Radičević je za RTCG istakla da joj je ovo i najteža i najljepša utakmica u 12 godina karijere.
Mehmedović je rekla za RTCG da je veoma srećna što ova generacija ima još jedno svjetsko prvenstvo ispred sebe.
Selektor Johanson istakao je da je bila veoma teška utakmica.
– Atmosfera je bila fenomenalna. Navijači u Nikšiću bili su nevjerovatni – rekao je na engleskom Johanson za RTCG, a onda ,,Hvala vam, navijači” na crnogorskom jeziku.
Ramusović, čiji je gol presudio meč, kazala je za RTCG da je presrećna zbog meča, ali da je tužna što ostaju bez Anđele Bulatović koja je završila karijeru.
Anđela Bulatović istakla je da okršaj nije mogao da bude ljepši i presrećna je što je na ovaj način završila karijeru.
– Hvala navijačima, hvala rukometu što mi je podario sve ovo – poručila je Anđela Bulatović za RTCG.

Foto: Stefan Ivanović

Plasman je, ukupnim rezultatom iz dva duela 61:36, protiv Švajcarske izborila Danska, zatim Mađarska, ukupnim rezultatom protiv Austrije 69:42, pa Njemačka, ukupnim rezultatom protiv Hrvatske 49:45, te Norveška, ukupnim rezultatom protiv Bjelorusije 65:49.
B. R.