Porto Novi
SLAJDER SPORT

DANKA KOVINIĆ: Mnogo mi znači podrška Crnogoraca

Crnogorska teniserka Danka Kovinić za MNE magazin kaže da je jako srećna što je pobijedila Jelenu Ostapenko i tako se plasirala u finale turnira u Trnavi!

-Uh, malo sam umorna. Upravo je završen meč, tako da možemo da razgovaramo– kazala je Danka za MNE magazin.

danka

Danka Kovinić (foto: Facebook)

Zadovoljna je igrom i navodi da se super osjećala na terenu. Nije joj bio meč naporan. Kada je na turniru, kako kaže, vodi računa o tome da bude dobro spremna. A mnogo joj znači što majka prati njene mečeve i podržava je na tribinama.

– Baš mi je drago što je tu blizu mene. Njoj je teže na tribinama nego meni na terenu – kaže Danka uz osmijeh.

Najveća podrška su joj porodica, prijatelji kao i trener. A dobre rezultate u tenisu, sudeći prema njenim riječima, postiže i zahvaljujući savjetima koje dobija od Jelene Janković. Danka kaže da joj je ona uzor.

-Prije turnira mi je poželjela sreću. Volim da pričam sa njom, jer je cijenim – kaže Danka.

Crnogorska teniserka 10.maja igra protiv Ruskinje Margarite Gasparijan. Danka je protiv nje ranije igrala u Moskvi i pobijedila je. Priznaje da Margarita odlično igra i očekuje dobar meč finala.

-Ima dobar servis. Obje jako agresivno igramo… Ali, nadam se pobjedi. Sjutra ću da razmišljam o tome – kaže Danka.

Ona se zahvaljuje svim Crnogorcima na podršci i očekuje da je bodrimo i 10.maja. Kaže da su Crnogorci počeli intenzivno da prate tenis, a nada se da će ta podrška da bude još veća.

Naša teniserka se trenutno nalazi na 95. mjestu liste najboljih teniserki. Ove godine joj je, kako kaže, bio cilj da bude na 70.mjestu, ali ukoliko sjutra pobijedi Ruskinju biće već blizu tog broja.

– Možda sam i sama sebe izenadila ovim.Vidjećemo šta će da bude – kaže Danka uz osmijeh.