Porto Novi
ART SLAJDER

UOČI POLASKA NA ,,EUROSONG”, IZ ,,D-MOLLA” PORUČILI: Daćemo sve od sebe, pripremili smo spektakularan nastup

Sastav ,,D-moll”, koji čine Ivana Obradović (18) i Emil Franca (18) iz Bijelog Polja, Tamara Vujačić (16), Mirela Ljumić (17) i Željko Vukčević (19) iz Podgorice i Rizo Feratović (21) iz Gusinja, za četiri dana otputovaće u Tel Aviv gdje će 14. maja predstavljati Crnu Goru na ,,Pjesmi Evrovizije”. Otpjevaće numeru ,,Heaven”. Režiser evrovizijskog nastupa je Gorčin Stojanović, koreografkinja Staša Stanković, dok je kostime osmislila Olivera Čolović.
Tim povodom održana je danas konferencija za novinare u Radio-televiziji Crne Gore.

Mirela Ljumić istakla je da su uzbuđeni zbog nastupa na ,,Eurosongu”.
– Daćemo sve od sebe da ispunimo sva očekivanja – poručila je ona.
Postali su, kaže ona, svi u ,,D-mollu” kao porodica.
Ljumić, što se tiče podrške u školi, rekla je da su dočekani širokog srca, te da su puštali pjesmu ,,Heaven” hodnicima nakon pobjede na ,,Monteviziji”, kao i prije samog nastupa.
– Dobili smo veliku podršku, kako od uprave škole, tako od profesora i vršnjaka. To nam dosta znači – rekla je Ljumić.

Tamara Vujačić rekla je da pripremaju spektakularan nastup.
– Čast nam je što takav tim stoji iza nas – rekla je ona.
Prezadovoljni su, istakla je, organizacijom u Tel Avivu.
– Grad nam se veoma dopao i ne možemo da čekamo da krenemo i da se upustimo u tu divnu avanturu. Nadamo se da ćete biti zadovoljni evrovizijskom razglednicom koju smo tamo snimili jer smo puno truda uložili – kazala je Vujačić.
Dodaje da joj je najvažnije da predstave svoju zemlju onako kako dolikuje.
– Kakav će biti plasman, to ćemo da vidimo. Nadamo se najboljem – istakla je Vujačić.
Ivana Obradović istakla je da su im nastupi na predevrovizijskim žurkama u Amsterdamu, Madridu i Moskvi dali osjećaj kako će da bude na samoj ,,Evroviziji”.
Rizo Feratović rekao je da ima mnogo dobrih izvođača ove godine na ,,Eurosongu”, a da su njemu Malta i Švajcarska omiljene. Naravno, dodaje Feratović, ,,D-moll” daće sve od sebe da se predstavi na najbolji način.
Emil Franca rekao je da veće časti od toga što će biti na istoj bini na kojoj će nastupiti Madona ne može biti.
Željko Vukčević kazao je da je ovo veliki uspjeh za sve njih i da su spremili drugačiji nastup od montevizijskog.
– Velika je čast i nastupiti na istoj bini na kojoj će biti Madona. Toliko godina na sceni, toliko iskustva – rekao je Željko.
Oni su, između ostalih, zahvalili i timu Zorana Vukčevića koji su, kako ističe Željko, od samog početka s njima, zatim mentoru Danijelu Alibabiću, profesorima pjevanja Snežani Ćosović i Milošu Vojinoviću i RTCG.

Dejan Božović i Rizo Feratović

Kompozitor pjesme ,,Heaven” Dejan Božović rekao je da je ovo globalna priča.
– Napravili smo pjesmu u drugom duhu i stilu. Dodali smo elemenata koji su bazirani na našoj teritoriji, uzeli smo malo elemenata iz iz vorl mjuzika. Htjeli smo da napravimo globalnu priču kada je etno zvuk u pitanju, ali u modernijem pakovanju. Nadam se da će ta pjesma ostaviti dobar utisak i da će ,,D-moll” svojim nastupiti doprinijeti da pjesma se dobro pozicionira – rekao je Božović.
Šef pressa Ivan Maksimović vjeruje da će članovi ,,D-molla” donijeti nešto što Crna Gora nije imala na ,,Evroviziji” od 2005. i ,,No namea”.
Članovi delegacije u Tel Avivu su šef delegacije Sabrija Vulić, Nataša Baranin, šef pressa Ivan Maksimović, kamerman i montažer Svetozar Čađenović, Danijel Alibabić, Olivera Čolović i Gorčin Stojanović.
B.R.
Foto: B. Šekularac