Porto Novi
DRUŠTVO PREPORUKA

KOLAŠINSKI SPASIOCI PRONAŠLI TURSKE DRŽAVLJANE: Zalutuali u mraku sela Vranještica

Dvoje turskih državljana, Ali Idrima (26) i Mervet Kutlu(24), su jutros oko 2.15 sati pronašli pripadnici Službe zaštite i spasavanja iz Kolašina u reonu sela Vranještica i bezbjedno ih dovezli do Kolašina.
Turski državljani su bili u rent-a-kar putničkom motornom vozilu albanskih registarskih tablica. Pretpostavlja se da ih je navigacija odvela u šumsko bespuće.
Željko Darmanović, komandir Službe zaštite i spasavanja, kaže da su oko 23 sata dobili informaciju da je dvoje turskih državljana zalutalo u reonu sela Vranještica i Suva Gora.

– Brzo smo sa vozilom i trojicom spasilaca, stigli u Vranješticu. Tražili smo ih po koordinatama seoskih puteva koje poznajemo u ovom kraju. Međutim, oni su u panici skrenuli jednim šumskim putem i skliznuli sa puta. Pronašli smo ih i uspjeli i da vozilo izvučemo – rekao je Darmanović.
Komandir kolašinskih spasilaca kaže da su turiski državljani bili prilično uspaničeni.
– Vodila ih je navigacija i našli su se duboku u šumi i to na šumskom putu kuda jedva mogu „terenci“. Sa nama je bio Nikola Darmanović koji dobro govori engleski pa smo imali komunikaciju sa njima i uvjeravali ih da smo blizu i da ćemo ih pronaći – pojasnio je Željko Darmanović, komandir Službe zaštite i spasavanja Kolašina.
Tekst i foto: Dr.D.