Porto Novi
MODA PREPORUKA

MODA: Sjutra počinje 23. izdanje Fitems Fashion Connectiona

Proljećno, 23. izdanje renomiranog modnog događaja Fitems Fashion Connection, biće održano 6. i 7. aprila u Kristalnoj dvorani hotela ,,Hilton” u Podgorici, u organizaciji modne agencija Mondaine models.

Prvu veče od 21h, u okviru Bio Save dana, otvoriće crnogorski modni dizajner Lazar Ilić prikazivanjem kolekcije ,,Pearls and diamonds are forever”, za koju se smatra da je njegova tehnički najzahtjevnija revija do sada. Ilić i ovoga puta modu koristi za humana djela. Naime, on će u čast novog opredjeljenja i koncepta koji podrazumijeva veću posvećenost luksuznom dizajnu, svim maturantkinjama i polumaturantkinjama, štićenicama JU Dječji dom ,,Mladost” Bijela pokloniti haljine o kojima ovih dana maštaju njihove vršnjakinje u Crnoj Gori.

Drugi, Gp Contour Fashion Day, otvoriće Podgoričanka Ivana Miranović (Itsa Couture) debitantskom kolekcijom ,,Tuscan night”. Nakon toga, publika će imati priliku da se upozna sa kolekcijom ,,Sve boje Kine”, koju pod patronatom Instituta Konfucije na Univerzitetu Crne Gore, predstavljaju Milena Đukanović i Ana Vuković. Beograđanka Bjanka Bijelić će imati crnogorsku premijeru kolekcijom ,,Fairy tales are real”, a biće zastupljeni atelje vjenčanica ,,Na zrnu graška” novim, ekskluzivnim modelima: ,,Pronovias”, ,,Demetrios”, ,,Lorenzo Rossi”, ,,Millanova” i drugim.

Dvadeset treći Fitems Fashion Connection zatvoriće srpski modni kreator Zvonko Marković sa 36 glamuroznih modela iz retrospektivne kolekcije. Revija omiljenog dizajnera poznatih ličnosti, jedinog sa ovih prostora koji se predstavio na Pariskoj nedjelji visoke mode, biće odvojena od drugih revija koktel pauzom u trajanju od 30 minuta. Njegovi modeli krase i zaštitnu fotografiju događaja, djelo japanske fotografkinje Nahoko Spiess, dok se kao modna direktorka potpisuje Suna Moya. Fotografija je nastala u Parizu u produkciji Vesne de Vinča, a krase je učesnice crnogorskog i srpskog izbora za Miss.

Za frizuru će, po tradiciji, biti zadužen tim Zorana Vukčevića, koji će raditi sa oficijelnom kozmetikom za njegu kose ,,Davines”. Zvanična šminkerka revije Lazara Ilića je Snežana Grba sa svojim timom, dok će Ljubica Bulatović, kada je make-up u pitanju, potpisati drugi, završni dan događaja. Dekoraterka scene je Jelena Mlađenović, a oficijelni fotografi Đorđe Cmiljanić i Jovana Iković.

Obje večeri u holu hotela ,,Hilton” biće upriličena izložba radova ,,Nature by paper” studenata prve godine Fakulteta za dizajn i multimediju UDG pod mentorstvom Ane Vasiljević-Čelar.