Porto Novi
ART SLAJDER

PODGORICA: Bend ,,Ničim izazvan” podigao publiku u KIC-u na noge

Grupa iz Vrbasa ,,Ničim izazvan” sa prvim albumom osvojila je srca publike u Crnoj Gori. Sinoć su bili prvi put u podgoričkom KIC-u ,,Budo Tomović” kako bi promovisali novi, treći album ,,Aurora”.
– Ovo je prvi put da sviramo u ovako lijepom ambijentu. Malo čudno za nas da publika sjedi, nadam se da neće ostati tako do kraja večeri, ali veoma smo uzbuđeni što smo ovdje. Hvala vam što vas toliko ima, što je sala popunjena i nadam se da ćemo svi zajedno da uživamo – kazao je pjevač, autor muzike i tekstova i gitarista Bojan Gluvajić na početku večeri.
Tako je i bilo. Prvi par je ustao već u prvoj pjesmi ,,Dalijev brk”. Zatim su im se pridružile još dvije djevojke, pa jedna, pa dvije i tako se plesom i pjesmom na nogama ispunio cio red sa strane.
Uslijedila je numera ,,Ljuto nebo”, a onda je i pjevač, tekstopisac i kompozitor Boris Bakalov zahvalio publici što je došla i poručio: ,,Podgorica nikad nije iznevjerila”.
I nije. Već sa taktovima pjesme ,,Tužne devojke”, publika je ustala, zapjevala i zaplesala.
Nastavilo se tako u numerama ,,Udahni vazduh” i ,,San”.
– Svaki bend u karijeri napravi neku glupost. Mi smo ponosni na svoju – najavio je ovim riječima Bakalov pjesmu ,,Glupost”, urađenu sa grupom S.A.R.S.
Naredna pjesma digla je opet publiku na noge – ,,Rekla je”.
,,Izvor” je bila pjesma sa novog albuma koju su prvi put otpjevali i odsvirali u Podgorici, a publika kraj pozdravila aplauzom, potvrđujući tako koliko im se dopada. Publici se svidjela i druga pjesma s novog albuma, ,,Pusti ljubav”.
Plesala je publika, držala ritam rukama i pjevala sa Balakovim numeru ,,Ko nam je ubio radio”.
Ovaj koncert nije prošao bez prelijepe pjesme za koju su te noći kazali da su je otpjevali sa ,,najmoćnijim vokalom u Srbiji” Nevenom Glibetić – ,,Daleki kraj”.
Nakon toga Bakalov je ispričao kako je napisao pjesmu ,,Beskućnik” dok je u Finskoj prije nekoliko godina tražio film ,,Up in the air”, u kojem Džordž Kluni glumi čovjeka koji život provodi ,,u vazduhu”, putujući.
Iz ,tužne priče” nastala je i numera ,,Bo bo bom” koju je publika otpjevala sa Bakalovim.
Publika je sa Gluvajićem pjevala numeru ,,Glas”, a sa Bakalovim nastavila horsko pjevanje u numeri ,,Sve tvoje želje”.
Pjesma koja je uslijedila nije ostavila ravnodušnim nikoga u sali, pa su ustali svi, zapjevali, zaplesali, a mnogi upalili i mobilne telefon kako bi zabilježili omiljenu pjesmu ovoga benda – ,,Trideset”. Bio je to nestvaran trenutak, a neka nova energija ispunila je salu i takva ostala do kraja koncerta. Prvi put je ova pjesma odsvirana u Podgorici sa violinom.
– Bravo, Podgorice, bravo! To je to – bio je oduševljen Bakalov ovakvim prijemom pjesme ,Trideset”.
Kraj regularnog dijela u numeri ,,O tebi”, violinistkinja Katarina Stanimirović dočekala je u publici.
– Kako je ovo veče bilo divno, niste ni svjesni. Doći ćemo kad god nas pozovete. Hvala, Podgorice – rekao je Bakalov.
Sat i po nije bilo dovoljno, pa je publika na nogama pozvala muzičare na bis. Brzo su se vratili na scenu i bis otvorili pjesmom ,,Bilo gde”. Uslijedile su ,,Pusti ljubav” i ,,Trideset”.
Gluvajića i Bakalova sinoć su u takt pratili jednako izvanredni muzičari Mane Gluvajić (bas gitara), Borislav Kuga (klavijatura), Nemanja Vujović (akustična gitara), Nikola Petrović (trombon) i novi članovi, violinistkinja Katarina Stanimirović, bubnjar Vladimir Ćopić i trubač Luka Kalezić.
– Utisci su sjajni. Samo jednom do sada smo svirali na nekom prostoru za sjedenje i malo smo se brinuli da li ćemo uspjeti da dignemo ljude na noge, ali, ispostavilo se da apsolutno nije bilo potrebe da se brinemo, da je baš bila lijepa atmosfera – prenio je utiske za MNE magazin nakon nastupa Bojan Gluvajić.

Tekst i foto: B. Radonjić