Porto Novi
PREPORUKA SPORT

LEGENDE LIVERPULA VS LEGENDE MILANA: Džerard postigao odlučujući gol

Veterani Liverpula pobijedili su na Enfildu danas u prijateljskoj utakmici bivše igrače Milana rezultatom 3:2.
Strijelci za Crvene bili su Robi Fauler, Đibril Sise i Stiven Džerard u posljednjem minutu, dok su golove za Rosonere postigli Andrea Pirlo i Đuzepi Pankaro.

Susret je trajao 80 minuta, igrao se u humanitarne svrhe, a zanimljivo da je u obje ekipe bilo dosta igrača iz čuvenog finala Lige šampiona, odigranog u Istanbulu 2005. godine između ove dvije ekipe.

Podsjetimo, Milan je tada od početka bio favorit utakmice i poveo već u prvom minutu susreta pogotkom kapitena Paola Maldinija. Ernan Krespo je postigao još dva pogotka do kraja poluvremena i bilo je 3:0. U drugom poluvremenu, Džerard, Vladimir Šmicer i Ćavi Alonso su postigli tri pogotka u šest minuta i vratili Liverpul u igru, bilo je 3:3. Rezultat je ostao isti i u produžecima pa se moralo odlučivati na jedanaesterce. Rezultat penala je bio 3:2 za Liverpul, kada je šut Andrija Ševčenka odbranio Liverpulov golman Jerži Dudek.

Za Milan su danas igrali: Abiati, Dida, Fjori, Storari, Kafu, Kostakurta, Favali, Jankulovski, Kaladze, Maldini, Nesta, Odo, Pankaro, Šimić; Ambrozini, Karbone, Gatuzo, Pirlo, Rui Kosta, Serhinjo, Borielo, Inzagi i Kaka.

U dresu Liverpula igrali su Dudek, Vesterveld, Ager, Karager, Hipija, Džonson, Kenedi, Kvarme, Mekatir, Traore; Berger, Diao, Garsija, Džerard, Mekmanaman, Šmicer; Oldridž, Sise, Fauler, Kajt, Oven i Raš.

This slideshow requires JavaScript.

Izvor: klix.ba
Foto: Liverpool FC