Porto Novi
PREPORUKA SPORT

ZVANIČNO: Klaudio Ranijeri novi trener Rome

Toti na današnjem dočeku Ranijerija u prostorije AS Rome (foto: AS Roma)

Danas je u Fudbalskom klubu Roma dinamičan dan. Samo što se slegla činjenica da je sportski direktor Monči dobio otkaz, iz italijanskog kluba stiže tri sata kasnije još jedna vijest – Klaudio Ranijeri novi je trener Rome.
Ugovor je potpisan do 30. juna 2019. godine.
Ranijeri se vraća u klub za koji je navijao od djetinjstva i za koji je igrao. Bio je kao trener na čelu Rome od 2009. do 2011.
– Presrećan sam što se vraćam kući. Kada Roma pozove, nemoguće je odbiti
Na klupu će sjesti već u narednom meču, sa Empolijem, na stadionu Olimpiko, u ponedjeljak.
Predsjednik kluba Džim Palota izrazio je zadovoljstvo što se Ranijeri vraća u klub, dodajući da je Romin jedini cilj da sezonu završe na najvećoj mogućoj poziciji u Seriji A i obezbijede kvalifikacije za Ligu šampiona.
– U ovoj fazi važno nam je da imamo nekoga ko poznaje klub, razumije okruženje, govori istim jezikom i ko može da motiviše igrače. Klaudio posjeduje sve to – istakao je Palota.
Direktor Rome Frančesko Toti podsjetio je da je Ranijeri iz Rima, navijač je Rome, ali ,,prije svega, on je jedan od najiskusnijih svjetskih fudbalskih stručnjaka”.
– Ono što nam sada treba je neko siguran, ko će nas vratiti u četiri najbolja tima i obezbijediti nam učešće u Ligi šampiona naredne sezone. Preostalo je još 12 utakmica do kraja i moramo pobijediti u što više njih – rekao je Toti.
B.R.