Porto Novi
MAGAZIN PREPORUKA

AMERIKA: Tinejdžer dvije godine štedio da prijatelju kupi invalidska kolica

Priča o dvojici američkih tinejdžera privukla je nacionalnu i svjetsku pažnju zbog nesebičnog čina pravog prijateljstva. Naime, piše CNN, Taner Vilson godinama je štedio kako bi pomogao prijatelju i kupio mu električna invalidska kolica.

Srednjoškolac iz Arkanzasa Brendon Kvols već dugo koristi model invalidskih kolica koji se pokreće ručno. Brendon se s kolicima morao spuštati i penjati po hodnicima škole te ići iz razreda u razred, što je znalo da ga podosta umara i zbog čega su ga boljele ruke.

– Zaista sam osjećao veliki umor u rukama – rekao je Brendon za News9.

Prijatelj Taner odlučio je da usreći Brendona i dvije godine je štedio kako bi mu kupio nova kolica. Radio je skraćeno radno vrijeme kod lokalnog automehaničara i zarađeni novac stavljao sa strane.

Prošlog mjeseca je uštedio dovoljan iznos i prijatelju kupio električna invalidska kolica.

– Donijeli su kolica i samo sam počeo da plačem. Nisam mogao da vjerujem da je učinio nešto tako lijepo za mene. Sanjao sam o takvim kolicima i sada se moj san ostvario – rekao je Brendon.

Kada su novinari upitali Tanera što ga je podstaklo da napravi tako lijepo djelo, odgovorio je: ,,On je zaista uvijek bio dobar prijatelj i htio sam da učinim nešto za njega. Brendon je uvijek bio tu, uz mene.”

Svi ga, kaže Taner, stalno u školi pitaju: ,,Je li vrijedilo?”
– Rekao sam im da jeste, 100 posto – istakao je Taner.

Izvor: index.hr