Porto Novi
PREPORUKA SPORT

CRO COP: ,,Imao sam moždani udar, nikada više ne smijem da uđem u ring”

Foto: Telegraph

Mirko ,,Cro Cop” Filipović odlazi u penziju! Šokantnu vijesti izrekao je u razgovoru za Dnevnik Nove TV gdje je rekao neke dosad nepoznate detalje.

– Imam probleme s vratom, hvata me nesvjestica čim se okrenem. Išao sam na magnetnu vrata, kolor dopler, sve je bilo u redu. Bolovi su mie smetali, mislio sam da tako mora da bude. Onda sam zarotirao vrat deset puta u jednu pa drugu stranu, i pao u nesvijest. Cijela bolnica to zna, imao sam moždani udar. Taj je izliv mogao otići lijevo, mogao je desno, pukla mi je žila – šokirao je Cro Cop.
Dodaje da je moglo da bude kobno, a da je imao i drugi, bilo bi.
– Tri mjeseca ne smijem da treniram, samo lagano da šetam. Više nikada ne smijem da uđem u ring ni spariram – nastavio je Mirko.

Rekao je da je pet ljekara došlo to da mu ponovi.

– Znaju kakav sam i zato su svi došli. Treniraću ja na bokserskoj vreći, ali ne smijem više da spariram – ponovio je Mirko.
Istakao je još jednom koliko mora da bude oprezan.
– Bilo koji oblik sklekova, vožnje biciklom, povisuje krvni pritisak i može izazvati novo krvarenje. A novi moždani mogao bi dabude smrtonosan. U boljem slučaju. U gorem mogao bih biti oduzet u rukama i nogama, da nisam svjestan okoline… – nastavio je Filipović na opšti šok voditelja i gledalaca.
Prije zadnje borbe nije bilo nikakvih znakova, ali vrat ga je bolio dva mjeseca, objasnio je Filipović.
– Zacrni mi se pred očima kad se okrenem. Prošlog sam vikenda morao da vozim u Vinkovcima 50 metara unazad i dvaput sam morao da stanem, sve mi se zacrnilo. Onda sam zateturao i pao u nesvijest. Prijatelji su se oko mene počeli smijati ,,Kako si to uspio da napraviš?!”, misleći da je to jedna od mojih šala. Ali kad sam počeo da stenjem od bolova, shvatili su da nije šala. Okrenuli su me na bok i potom odvezli u bolnicu u Dubravu – prepričao je Mirko.
Bilo kakav kontakt mora trajno da izbaci jer svaki udarac u glavu može biti drugi moždani, dodao je on.
Izvor: vecernji.hr