PREPORUKA SPORT

NBA OL-STAR VIKEND: Jokić bolji od Vučevića u TacoBellSkills-u (video)

Subota na NBA Ol-star vikendu počela je odmjeravanjem snaga dvojice Nikola – Vučevića i Jokića. Crnogorski reprezentativac poražen je od Jokića u TacoBellSkills-u u posljednjoj fazi, šutu za tri poena koji je Vučević promašio, a Jokić ubacio.


Džejson Tejtum je pobijedio Majka Konlija u istom izazovu, Trej Jang u nevjerovatnoj završnici bio bolji od Derona Foksa, a dalje je prošao i Luka Dončić koji je trijumfovao protiv Kajla Kuzme.


Jokić je potom izgubio u polufinalu od Tejtuma, a Dončić od Janga, pa su u finalu zaigrali Tejtum i Jang.


Tejtum je pobjednik TacoBellSkills izazova nakon fantastične ,,trojke” sa pola terena.


Nakon TacoBellSkills izazova, uslijedila je ,,borba” za najboljeg ,,trojkaša”.
Prije samog takmičenja, publiku su zabavili Del Kari, Rej Alen, Mark Prajs i Glen Rajs koji su se našli na liniji za tri poena kako bi sakupili 35.000 dolara u humanitarne svrhe.
Prvi sa linije za tri poena u takmičarskom dijelu okušao se Džo Heris. Njegov rezultat bio je 25.
Drugi na parketu je bio Set Kari sa 16, treći Kemba Voker sa 15, četvrti Dejmijan Lilard sa 17, a peti Badi Hild sa 26. Šesti na parketu bio je Deni Grin sa 23, dok je Stef Kari bio impresivan sa 27. Prošlogodišnji pobjednik Devin Buker ovoga puta ima je 23, Dirk Novicki 17, a Kris Midlton 11.


Tako su Stef Kari (27), Badi Hild (26) i Džo Heris (25) prošli u finalnu rundu. Džo Heris je pobjednik sa 26, Stef Kari je drugi sa 22, a Badi Hild treći sa 19.


Zabavno je bilo i u dijelu programa Pop-a-shot (ubaci koš).


Nakon zabave, takmičenje se nastavilo u najatraktivnijoj kategoriji – zakucavanju.
Džon Kolins prvi je izašao na parket i od sudija dobio 40 od maksimalnih 50 poena. Hamidu Dialo imao je skor 48/50, Denis Smit junior 45/50, a Majls Bridžiz 33/50.


Bridžiz je potom otvorio drugu rundu sa 50/50. Na ovo zakucavanje ustao je Kevin Garnet, koji je u tom trenutku uživo prenosio sa Čarlsom Barklijem, i aplaudirao.


Dialo je imao skor 48/50, Kolins, koji je, pri zakucavanju preko makete aviona, je zakačio nogom 42/50, dok je 50/50 postigao Smit sa zakucavanjem preko Džeja Kola.


Dialo je potom izveo nevjerovatan potez – preskočio Šekila O'Nila za zakucavanje i dobio 50/50.


Dialo (98) i Smit (95) prošli su u finale. Smit je u prvom pokušaju ostvario 35/50, a Dialo 43/50.
Nakon lošeg starta u finalu, Smit je zablistao, preskočivši Dvejna Vejda, na dodavanje Stefa Karija, za skor 50/50.


Dialo je preskočio Kvava Stantina za skor 45/50 i pobjedu u zakucavanju.

B.R.