Porto Novi
ART PREPORUKA

PODGORICA: ,,Perper” promovisao spot za pjesmu ,,Sloboda” (video)

Kol'ko košta sloboda bez straha i osveta, pitaju se članovi grupe ,,Perper” u pjesmi ,,Sloboda” čiji je spot predstavljen večeras na konferenciji za novinare u Podgorici.
Pjesma je, kako kaže frontmen benda Nikola Radunović, koji je komponovao muziku za nju, nastala devedesetih godina.
– Lično meni, jedan od najdražih tekstova koje je Zeko napisao. Nekako se potrefilo da ovaj naš ambijent u kojem živimo i radimo svi, iako se stalno nadamo da će neke stvari da se promijene, tu se, izgleda, ništa posebno ne mijenja nabolje. Malo o tome pričaju. Pjesma, kad god da se pojavila, izgledala bi kao da je strašno aktuelna. Nažalost. Volio bih da ono o čemu pjesma govori brzo bude neka prošlost i da naša djeca odrastaju u normalnijem ambijentu – istakao je Radunović.
On je dodao da se u pjesmi radi o doživljaju fenomena slobode iz različitih uglova i ,,neki od tih uglova su opisani u tekstu”.
– To što se dešava u Crnoj Gori, sa svih strana, i u političkoj ravni i u religijskoj i u društvenoj, što je očigledno nešto svakidašnje u posljednjih ko zna koliko decenija, nije bila inspiracija ovoga trenutka. Sjećam se da nam je djetinjstvo svima izgledalo ljepše, ali čim smo počeli da se bavimo ozbiljnim temama, stvari koje nam se dešavaju i koje nas okružuju očigledno doprinose tome da nekad se pojave ovakvi tekstovi – ističe Radunović koji se nada da će mladi osjetiti u ovoj pjesmi duh vremena u kojem je ,,Perper” živio i odrastao, a koje je bilo ,,lijepo i nadahnjujuće”.
Aleksandar Radunović Popaj nije se složio s bratom Nikolom.
– Nasuprot njegovom mišljenju, mislim da je sve kako treba. Znači, ovo što si pomenuo, užasne momente i lošu muziku i ulicu i živote naše djece i nas samih, ja mislim da to tako treba, da smo mi pravi narod i da zaslužujemo da se mučimo da bi kasnije kad umremo odmorili – rekao je Aleksandar Radunović.
Tekst je pisao Momčilo Zeković. Na pitanje MNE magazina ,,Šta je za Vas sloboda?”, Zeković je istakao da je sloboda mnogo štošta, ali da prije svega, ,,sloboda je život”.
– Ja pod slobodom podrazumijevam običan život koji treba da živimo svi – kazao je Zeković.

Spot za pjesmu ,,Sloboda”, dodao je on, sniman je u Budvi, za vrijeme maskenbala.
– Možemo se pohvaliti da smo imali prvi priliku da snimimo spot sa barkama porodice Bokovac, koje su prvi proizvod iz Crne Gore koji je dobio razne međunarodne licence – kazao je Zeković.
Glavna glumica u spotu je Saša Ivanović.
Spot su snimili Dejan Senić i Branko Maljević iz ,,Bubulj produkcije”, po scenariju Aleksandra Radunovića Popaja, koji je, uz brata Nikolu, pisao aranžman.
Zeković je otkrio novinarima nakon promocije da je još nekoliko pjesama u pripremi i da bi u martu trebalo da uđu u studio. Prije ljeta biće objavljena još jedna numera.

This slideshow requires JavaScript.

B.R.
Foto: B. Šekularac