Porto Novi
MAGAZIN PREPORUKA

POVRATAK NA SCENU: Sobral se oženio, najavio album i evropsku turneju

Foto: Ana Paganini

Salvador Sobral pobijedio je na Eurosongu 2017. godine s baladom ,,Amor Pelos Dois”, a ubrzo se slavlje pretvorilo u ozbiljnu opasnost za život. Pjevač je završio u bolnici gdje je mjesecima čekao transplantaciju srca. To je obavljeno u decembru 2017. godine, a ljekari su rekli da će se dugo oporavljati, ali da će imati normalan život.

Foto: Instagram

Sobral je godinu nakon operacije i samo dan poslije svog 29. rođendana, 29. decembra 2018. godine, stao pred oltar s dugogodišnjom djevojkom, francuskom glumicom Dženom Tiam. Vjenčanje je bilo u Lisabonu, i to na portugalskom i francuskom jeziku. Džena je diplomirala glumu u Parizu, a sa Salvadorom je u vezi još prije nego što je on imao zdravstvene probleme te ga je pratila i na Eurosongu u Kijevu.

A dok se oporavljao od transplantacije, Salvador se posvetio muzici pa je tako snimio drugi album. Očekuje se da će biti objavljen 29. marta, nakon čega se sprema evropska turneja.

Džena Tiam, foto: Andreas Rentz/Getty Images Europe

Album se zove ,,Paris, Lisboa” i posveta je kultnom filmu Vima Vendersa ,,Paris, Texas”.

– Evrovizija mi je donijela puno dobrih stvari. Pjevao sam na nekim džez festivalima na kojima nikad nisam mislio da ću pjevati. Mnogo stvari dugujem Evroviziji. Ali, nadam se da će me ljudi s vremenom prestati doživljavati kao pobjednika tog takmičenja i vidjeti me samo kao muzičara – rekao je Sobral.

Izvor: 100posto.hr