Porto Novi
PREPORUKA SPORT

VATEPOLO: Poraz Crne Gore u Palermu

Foto: Wpolo

Vaterpolisti Crne Gore poraženi su od Italije 11:10 (4:2, 0:3, 3:2, 4:3) u Palermu u 4. kolu grupe C FINA/LEN Svjetske lige, u Evropa kup kvalifikacijama.
Prvi gol dao je Filjoli, nedugo zatim uzvratio Draško Brguljan. Bodegas je postigao drugi pogodak za Italiju, a u stopu ga, za izjednačenje, pratio Petković za 2:2. Filjoli je pogodio sa linije peterca za 3:2, a zatim gol dao i Di Fulvio za 4:2.
Crna Gora gubila je tako na kraju prve četvrtine 4:2, da bi u drugoj četvrtini, za manje od tri minuta, stigla do prvog vođstva na meču. Ivović je dao gol za 4:3, Drašković izjednačio skor, a Popadić donio vođstvo od 5:4.  Ovim rezultatom završena je druga četvrtina. U trećoj četvrtini Ivović je za manje od minut upisao još dva gola za Crnu Goru (prvi preko peterca), 7:4. Italijani su potom krenuli ,,u napad” i za manje od tri i po minuta, prvo preko Filjolija, pa Di Fulvija (dva pogotka) došli do izjednačenja – 7:7. Pedeset sekundi nakon početka zadnje četvrtine, izvanredni Ivović dovodi Crnu Goru opet u vođstvo – 8:7. Di Fulvio izjednačava na 8:8, da bi Ivović opet dao Crnoj Gori prednost od 9:8. Ne prolazi ni 20 sekundi, a Ečenike izjednačava na 9:9, a Prešuto donosi prednost Italiji od 10:9. Spaić za samo 32 sekunde izjednačava na 10:10. Slavlje je bilo kratkog daha, Di Fulvio dovodi Italiju u vođstvo od 11:10.
Golove za Crnu Goru postigli su Ivović (5), Draško Brguljan (1), Petković (1), Drašković (1), Popadić (1), Spaić (1), a za Italiju Di Fulvio (5), Filjoli (3), Bodegas (1), Ečenike (1), Prešuto (1).
B.R.