Porto Novi
PREPORUKA SPORT

AUSTRALIAN OPEN: Đoković osvojio istorijsku titulu

Foto: Australian open/Twitter

Neko je, upravo na ovom izdanju Australian opena, rekao: ,,Ima tenisera koji igraju zemaljski tenis, a ima i onih koji igraju vanzemaljski.” Taj ,,vanzemaljski” tenis prikazao je danas u ispunjenoj do posljednjeg mjesta Rod Lejver areni Novak Đoković protiv Rafaela Nadala i osvojio sedmu, istorijsku titulu na ovom turniru. To nijednom igraču nije pošlo za rukom.

Foto: Australian open/Twitter

Rezultat je bio 6:3, 6:2, 6:3, a Nadal samo u čudu, na momente bijesno zbog nemoći da išta uradi, gledao kako loptice prolijeću pored njega.
Međusobni skor sada je 28:25 u korist Đokovića.
Đoković je čestitao Nadalu na prikazanoj igri ,,poslije teških momenata nakon povrede”.
– Ti si prava definicija tog borbenog duha, Rafa, bravo – kazao je Đoković, jedva suzdržavajući suze, govoreći o svom povratku nakon povrede.
Zahvalio je Vajdi što se vratio na mjesto trenera i istakao da je to uspješna formula.
– Nadam se da su moji klinci budni i da su gledali. Trofeji su posebniji kada ih dijelim sa najdražim ljudima na planeti, mojom braćom i porodicom koji su me bezrezervno podržavali i to me uvijek podsjeća da ništa ne uzimam zdravo za gotovo – rekao je Đoković, zahvalivši i organizatorima turnira što se ovdje teniseri osjećaju kao kod kuće.
Nadal je čestitao Đokoviću na ,,nevjerovatnom nivou tenisa” koji je prikazao.
– Možda ovo nije bilo moje veče, ali mi je važno zbog povratka nakon povrede. Imao sam dvije sjajne sedmice tenisa. Uvijek se trudim da se borim kad god mi se ukaže prilika, bilo da je to nakon povrede ili protiv ovakog rivala kakav je bio večeras – rekao je Nadal, zahvaljujući svima.


B.R.