Porto Novi
MAGAZIN PREPORUKA

NTO: Predstavljena turistička ponuda Crne Gore za zimsku sezonu u Tirani


U okviru aktivnosti na promociji zimske turističke ponude na tržištu regiona, aktuelna turistička ponuda Crne Gore za period zimske sezone predstavljena je danas u Tirani.

Promociju crnogorske turističke ponude za medije i turističke agencije, koja je održana u hotelu „Tirana International“, organizovali su Nacionalna turistička organizacija Crne Gore i Ministarstvo održivog razvoja i turizma u saradnji sa turističkim organizacijama Kolašina i Ulcinja, preduzećem „Skijališta Crne Gore“ i TA „Explorer“.

Prezentaciji su prisustvovali ministar turizma i zaštite životne sredine Albanije Blendi Klosi i ambasador Crne Gore u Albaniji Dušan Mrdović koji su izrazili zadovoljstvo međusobnom saradnjom dvije zemlje, naročito u segmentu turizma i istakli da gosti iz Albanije rado posjećuju Crnu Goru.

Ćazim Hodžić, generalni direktor Direktorata za razvoj turističke destinacije i turističku infrastrukturu u Ministarstvu održivog razvoja i turizma predstavio je novine u zimskoj turističkoj ponudi za ovogodišnju sezonu, ponudu ski centara, raznovrsni hotelski smještaj sa pristupačnim cijenama, te brojne aktivnosti u kojima gosti mogu uživati na crnogorskim planinama. On je tom prilikom pozvao goste iz Albanije da posjete crnogorske ski centre ističući da ih ove godine očekuje unaprijeđena skijališna infrastruktura, posebno u Kolašinu, gdje se otvara novi ski rizort Kolašin 1600.

Predstavnici nacionalne, lokalnih turističkih organizacija i turističke privrede upoznali su prisutne sa zimskom turističkom ponudom, manifestacijama i brojnim mogućnostima za aktivan odmor na snijegu. Takođe, oni su pozvali novinare da dođu u studijsku posjetu Crnoj Gori i da se na licu mjesta upoznaju sa bogatom turističkom ponudom koju Crna Gora nudi u zimskim mjesecima.

Prezentaciji turističke ponude Crne Gore prisustvoli su brojni mediji i turističke agencije iz Albanije: Gazetare at RTV Scan, TV Top Channel, Gazeta 55, Tirana Times, TV Fox, TV Abc news, TV Vision plus, TV Report i dr.

Crna Gora jedna je od omiljenih destinacija za turiste iz Albanije, posebno tokom zimskih mjeseci. U 2017.i 2018. godini bilježe se dvocifrene stope rasta turista sa ovog tržišta, a poslednje tri godine turisti iz Albanije imaju značajno učešće u strukturi stranih turista tokom zimskih mjeseci (decembar, januar, februar,mart). U prethodnoj zimskoj sezoni kada su u pitanju dolasci turista, učestvovali su sa 18,26 %.

Ove godine, imajući u vidu trenutni buking i najave hotelsko turističke privrede očekuje se veliki broj gostiju sa ovog tržišta, posebno u Kolašinu koji je svake godine nezaobilazna zimska destinacija za turiste iz Albanije.