Porto Novi
PREPORUKA SPORT

NANT: Fudbaler Emilijano Sala bio u avionu, potraga u toku

Foto: Getty

Zvaničnik koji je uključen u potragu za malim avionom koji je nestao na putu iz Nanta u Kardif, a u kojem je bio i fudbaler Kardifa Emilijano Sala, rekao je danas da ne očekuje da će biti preživjelih.
Avion je u ponedjeljak uveče poletio iz Nanta sa dvije osobe u njemu i nestao je sa radara iznad kanala Lamanš. Aerodrom u Kardifu potvrdio je da je avion iz Nanta trebalo da sleti u ponedjeljak kasno uveče, ali više detalja nije saopšteno.
Francuska i britanska obalska straža traže nestali avion. Ranije danas je saopšteno da nema traga avionu, ali da se potraga nastavlja. Oblast pretražuju helikopteri obje države.
– Do sada je ukupno pretraženo više od 1.000 kvadratnih milja sa pet aviona i dva čamca za spasavanje. Nije bilo tragova aviona. Potraga se nastavlja – saopštila je policija.
Emilijano Sala je u petak iz francuske ekipe Nant prešao u Kardif za rekordan iznos tog britanskog kluba.
Nant je danas odložio predstojeću utakmicu u Kupu Francuske, dok su čelnici Kardifa saopštili da se i dalje nadaju dobrim vijestima.
– Bili smo šokirani kada smo čuli vijest da je avion nestao. Očekivali smo da će Emilijano sinoć stići u Kardif. Mi se i dalje molimo za pozitivne vijesti – rekao je izvršni direktor Kardifa Ken Čo.
Predsjednik argentinskog kluba u kojem je Sala počeo karijeru rekao je da se nada da će biti pronađen živ.
– Nadam se da će ova noćna mora imati srećan kraj. Mi smo mali grad sa oko 3.000 ljudi i svi smo potpuno šokirani – rekao je Danijel Rivero, predsjednik kluba San Martin de Progreso.
Izvor: Beta