Porto Novi
DRUŠTVO PREPORUKA

GDANJSK: Gradonačelnik teško ranjen u napadu nožem

Foto: Wojciech Strozyk / AP

Nepoznati muškarac upao je večeras u Gdanjsku tokom proslave najveće dobrotvorne manifestacije u Poljskoj, na scenu na gradskom trgu i pred očima šokirane publike nožem izbo i teško ranio poznatog opozicionog političara, gradonačelnika Gdanjska Pavela Adamoviča.

Muškarac (27) je upao na scenu i počeo da viče da se zove Stefan, da je nevin sjedio u zatvoru za vrijeme vlada liberalne Građanske platforme i zatim napao nožem i teško povrijedio Adamoviča koji je jedan od istaknutih opozicionih političara, javljaju poljski mediji.

Obezbjeđenje je muškarca savladalo a policija uhapsila, dok su na licu mjesta spasioci pružili hitnu pomoć i Adamovič je hitno u teškom stanju, sa ubodnim ranama u stomak prevezen u bolnicu, javlja poljski portal Onet.

Napad nožem na političara opozicije u trenutku kada širom Poljske 120.000 volontera na ulicama prikuplja pomoć da se kupi oprema za dječije bolnice u Velikom orkestru praznične pomoći, akciji koju već 27 godina organizuje roker Ježi Ovsjak odmah su osudili premijer Mateuš Moravjecki i ministar unutrašnjih poslova Joahim Brudjinjski.

– Napad na Pavela Adamoviča zavređuje najžešću osudu, u mislima i molitvama smo sa Adamovičem – poručio je premijer Moravjecki na Twitteru.

Izvor: beta.rs