Porto Novi
PREPORUKA SPORT

RSCG: Radojičić podnio ostavku

Foto: Bar info

Zoran Radojičić nije više predsjednik Upravnog odbora (UO) Rukometnog saveza Crne Gore.
On je na toj funkciji bio od 24. septembra 2016. godine. Na čelu UO bio je i od juna 2005. do jula 2009. godine, nakon čega je izabran za predsjednika Skupštine i tu funkciju obavljao sedam godina.
– Želim da ispoštujem član 62 stav 2 Zakona o sportu i podnosim ostavku na funkciju predsjednika Upravnog odbora Rukometnog saveza Crne Gore, uz želju da novoizabrani predsjednik ubuduće postiže još bolje rezultate – kazao je Radojičić.
On je zahvalio kancelariji Rukometnog saveza na, kako je naveo, nesebičnom angažovanju i stručnom obavljanju poslova i zadataka iz svoje nadležnosti.
Radojičić je odluku o podnošenju ostavke objavio u Izvještaju o realizaciji strategije razvoja rukometa u Crnoj Gori, od 5. avgusta 2017. do 31.12.2018. godine.
– Na osnovu postavljenih opštih i posebnih ciljeva i zadataka, utvrđenih Strategijom razvoja rukometa u Crnoj Gori, definisanih Akcionim planom i praćenja dinamike njihove realizacije za period od 5. avgusta 2017. do 28. decembra. 2018. godine, može se konstatovati da su realizovane sve strateške aktivnosti u oblastima koje su pod direktnim ovlašćenjima UO – piše u Izvještaju Radojičića koji je dostavljen Skupštini RSCG.
Izvor: RTCG