Porto Novi
MAGAZIN PREPORUKA

SVJETSKA ELITA DANAS SLAVI BOŽIĆ: Tom Henks, Kristijan Bejl, Dejvid Gahan, Naomi Kembel…

Foto: HRT

Praznike po pravoslavnim običajima slave glumci Dženifer Eniston, Kristijan Bejl, Tom Henks, Džonatan Džekson, pjevač grupe ,,Depeche mode” Dejvid Gahan, manekenka Naomi Kembel, starleta Kim Kardašijan i drugi.

Foto: Getty

Dženifer Aniston je pravoslavnu religiju naslijedila od oca Džona Anistona, takođe glumca, rođenog kao Janis Anastasakis na grčkom ostrvu Krit. Jedna od najpopularnijih holivudskih glumica davala je priloge za crkvu pod okriljem Vaseljenske patrijaršije.

Foto: Facebook

Naomi Kembel rođena je u Londonu, majka joj je s Jamajke, a oca nikada nije upoznala. Tokom veze sa ruskim tajkunom Vladislavom Doronjinom Naomi je postala vjernik Ruske pravoslavne crkve.

Foto: Getty

Tom Henks rođen je u katoličkoj porodici, ali se kasnije odrekao katoličanstva i prešao u pravoslavlje. Razlog je bila druga supruga Rita Vilson, glumica bugarsko-grčkih korijena. Ritin otac je iz Bugarske, dok joj je majka Grkinja.
– Kada odlučite da se vjenčate s nekim i imate djecu, onda morate da odlučite i kakvo duhovno nasljeđe ostavljate toj djeci – rekao je Tom Henks koji se 1988. godine vjenčao u istoj crkvi u kojoj je krštena njegova supruga, a taj obred su prošla i dvojica njihovih sinova.

Kim Kardašijan rođena je u Los Anđelesu, ali je porijeklom Jermenka. Naime, ona je četvrta generacija iseljenika iz Jermenije, a njeni preci su živjeli na teritoriji koja se danas nalazi u Turskoj. Ona je prošle godine na Tviter profilu svima čestitala Božić 7. januara.

Kristijan Bejl i Sibi Blažić, Foto: Getty images

Glumac Kristijan Bejl primio je pravoslavnu vjeru kada se prije 15 godina oženio Sibi Blažić, bivšim američkim modelom srpskog porijekla.

Foto: Instahu

Pjevač gupe ,,Depeche mode” Dejvid Gahan, takođe je preuzeo pravoslavnu vjeru supruge grčkog porijekla Dženifer Skilaz.

Holivudski glumac Džonatan Džekson je rođen u adventističkoj porodici Sedmog dana, ali su prije tri godine porodica i on prešli u pravoslavlje. Prema riječima glumca, ,,odlučio je da bude sa onima koji ne govore mnogo, ali daju prednost molitvi”.

– Ako si rođen u drugoj vjeri neće ti biti lako da prihvatiš pravoslavno hrišćanstvo. Ali, onaj ko je sposoban da prevaziđe sebe, dobiće pravo zadovoljstvo i blagoslov – rekao je Džekson.

Izvor: blic.rs