Porto Novi
MAGAZIN PREPORUKA

MONTENEGRO AIRLINES: Sa novim uniformama u Novu godinu

Foto: Đorđe Živaljević

Kabinsko osoblje crnogorske nacionalne avio-kompanije Montenegro Airlines zablistalo je u Novoj godini u novim uniformama. Prvog januara 2019. godine simbolično su prvi put poletjeli u sjajnim kreacijama, na kojima se temeljno radilo u prethodnom periodu.
U godini u kojoj je crnogorska avio-kompanija oborila sve komercijalne rekorde, koji su sjajan uvod u proslavu četvrt vijeka postojanja, ideja je bila da se osvježi vizuelni identitet ljudi koji su u 2018. godini dočekali i otpratili više putnika nego što Crna Gora ima stanovnika.

Foto: Đorđe Živaljević

Kabinska posada MA, već nadaleko poznata kao estetski brilijantna, dobila je nove uniforme i kapute, koje u prigodnim detaljima izdvajaju činove i iskustvo u radu, u skladu sa evropskim standardima.
Vuna, pamuk i svila, teget boja kao boja kompanije i crnogorski zlatni vez, preuzet sa crnogorske narodne nošnje – glavne su karakteristike modela, kojima je kreator Boris Ćalić i više nego zadovoljan.
– Ideja projekta novog vizuelnog indetiteta Montenegro Airlines-a je bila da se pokaže bogastvo i ljepota našeg nacionalnog kostima na jedan moderan i pročišćen način, koji je u skladu sa mojom estetikom: čiste linije i strogi kroj koji prati liniju tijela bez suvišnih detalja. Teget boja savršeno se uklopila sa zlatnim vezom koji je preuzet iz crnogorske narodne nošnje, što je bio pun pogodak, jer upravo kabinsko osoblje MA je prvi susret putnika sa kulturom naše zemlje, te sam želio da taj prvi kontakt upravo prikaže kulturno bogastvo i izvanrednu estetiku koju naša zemlja ima – istakao je Ćalić.
Šminku i frizure je radio tim Kuće mode i ljepote Zoran.