Porto Novi
PREPORUKA SPORT

JASMIN REPEŠA: Najveća dostignuća Budućnosti moguća su ove sezone

Foto: KK Buducnost

Košarkaški klub Budućnost u novu godinu ulazi sa novima trenerom. Aleksandra Džikića zamijeniće Jasmin Repeša koji je predstavljen na današnjoj konferenciji za novinare.
Predsjednik kluba  Dragan Bokan rekao je da im je prva i jedina opcija bio Repeša, te da su brzo i lako dogovorili saradnju. Džikiću je zahvalio na svemu ,,što je uradio za naš klub, naš grad i našu državu osvajanjem ABA lige.
– Osim sjajnog rezultata i osvajanja ABA lige uspio je da promijeni i sliku, dao jedan poseban šmek i ambijent u Sportskom centru ,,Morača”. Do posljednjeg dana sam bio uz njega, nije mi žao što smo izdržali prve nalete loših rezultata i pritiska medija, ali na kraju smo se jako korektno rastali i mislim da je on to zaslužio – kazao je Bokan.
Ciljevi su, dodaje on, jasni, ,,tu nema promjene – osvajanje ABA lige, domaćeg prvenstva i Kupa, kao i što više pobjeda u Evroligi”.
Jasmin Repeša istakao je da mu je drago da je tu, te naglasio da nikada nije lako preuzeti ekipu u toku sezone ,,jer uvijek postoji neki razlog teži zašto do toga dolazi”.
– Uvijek se nešto mora popraviti i uvijek postoji neki ekstra posao u odnosu na početak sezone. Međutim, šta je tu je, moramo vjerovati u ovaj projekt, moramo imati visoku ambiciju, moramo to raspoloženje i razmišljanje zadržati i prenijeti na okruženje oko nas. Ciljevi se ne mijenjaju, ide se ka najvećim mogućim dostignućima koji jesu mogući ove godine, uključujući i Evroligu, da se dobije što više utakmica. Da bi došli do boljih rezultata potrebna je i vaša podrška. Mislim da je klub izuzetno stabilan i to ne pokazuju samo rezultati već kad vidim dvoranu, tribine, VIP, okolinu, svlačionice u odnosu na 2015. godinu kada sam posljednji put bio ovdje i mogu reći da je skoro neprepoznatljivo – rekao je Repeša.
Sljedeća stvar, kazao je on, koja ga je privukla gledajući utakmice Evrolige je emocija.
– Izuzetno naglašena emocija, od tribina, klupe i mislim da ne postoji pravi posao bez emocije. Međutim, govoreći iz iskustva, ukoliko emocija nije kontrolisana može postati problem i mislim da me tu očekuje prvi korak, da se stabilizuje ambijent, da se spusti lopta na zemlju da bi se mogla ganjati. Ono što je bitno je da napravimo dijagnozu u narednih nekoliko dana, gdje su problemi, zašto su padovi prisutni – poručio je Repeša.
Mn.M.